Rizoto z vepřové konzervy

jituskaka Kuchařka:

Doba přípravy: 10 minut PT0H10M u nás se z toho nají 5 lidí :-) Vepřové maso 22 názorů

58

Suroviny

rýži
1 cibuli
2 vepřovou konzervu
lahůdkovou papriku
sůl
1 hrášek v konzervě
česnek čerstvý ( může být sušený)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži.

  2. V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme konzervu, papriku, podle chuti česnek a mícháme než se konzerva naprosto rozmíchá a pustí šťávu.

  3. Přidáme postupně k hotové rýži a vše ještě pořádně promícháme, dáme hrášek a podáváme :-)

Poznámka

Cibule není podmínkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto z vepřové konzervy

  • Milo1 Milo1

    Zdravím všechny "kuchtíky a kuchařinky". V pondělí nakoupím maso na vepřové konzervy a hned je vyzkouším v tomto receptu. Neumíte si představit, jak už slintám... :-D Ale ještě si to postrouhám nějakým dobrým sýrem... Mějte se krásně a díky za inspiraci... :yes:

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Přesně tenhle rychlojednoduchý recept dělala moje maminka. :-)) Vetšinou s cibulí a bylo to mé oblíbené rizoto, i dkyž se to tomu pravému nepodobá ani zdaleka :-8

    Odpovědět

  • Pandrhola Pandrhola(neregistrovaná)

    Rozhodně s paprikou a rozhodně s česnekem !

    Odpovědět

  • DRAVEC DRAVEC(neregistrovaný)

    Ja tam davam jeste houby ktere jsem nasbiral a dal na mrazak. Je to supr.

    Odpovědět

  • Zlata Zlata(neregistrovaná)

    Dneska potřebuji rychlý oběd tak to zkusím-držte palce:-O

    Odpovědět

  • Klotylda Klotylda(neregistrovaná)

    Rozhodně bez česneku :-((

    Odpovědět

  • Anonimous Anonimous(neregistrovaný)

    Docela kvalitní konzervy

    http://www3.hame.cz/katalog/hame/?categoryId=1245&property_id=-541

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Právě jsem udělal "rychlé rizoto". Dělávali jsme ho často z těch dobrých čínských konzerv. Nedáváme česnek ani papriku. Stejně je to vynikající :yes:. Přidělil jsem zaslouženě plusový bodík :yes:.
    Do oblíbených dávat nemusím. :-K
    http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělávám,když mám"fofr":-DVčera zrovna tahle situace nastala,rýži vařím v papiňáku a rychlovka byla do 10 minut na stole.Jen jsem nedala papriku:-)Bodík přidávám+4:yes: a foto oběda posílám:-p

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    lahůdková paprika je koření,mletá ;-) ale pro oko tam jituskaka přidala i nakládanou,myslím tedy :-)

    Odpovědět

  • Janina a Honzíček Janina a Honzíček(neregistrovaný)

    Dobrý den.prosím vás,mohla by ste mi říct,jestli myslíte papriku jako koření a nebo čerstvou?Děkuji.:-) Zítra bych chtěla vyzkoušet.:-):-*

    Odpovědět

  • fraudidi fraudidi

    Jituskaka kdybych mohla udělím ti tisíc bodíků. tohle rizotko dělám moc a moc ráda. Nejde o kulinářský zázrak, ale jako maminka dvou dětí občas potřebuji ukuchtit něco rychle, levně a dobře! Konzerva od hami, hrášek bonduel a rýže je tou nejlepší variantou. Teď jsem ho zase dovařila a i když moje dcerka má zrovna nejedící období tohohle zblajzla celý talíř! :-*:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    jituskaka já běžně dělám rizoto z vepřové konzervy. Domácí konzervu bych si nechala na čerstvý chleba a ne do rizota. Možná, to někomu nežere ani pes, ale mojim oběma vnučkám to rozhodně chutná víc, než z kuřecího masa;-):yes:

    Odpovědět

  • Martysek Martysek

    Tak když se povede sehnat dobrou konzervu, tak je z toho rizoto naopak moc dobré, právě po tom sosíku, on je z té konzervy trochu jiný a moc dobrý:-)
    Ale taky většinou děláme už z pečenýho masa, liju tam i výpek a maso nasekám hodně na jemno.

    Odpovědět

  • Kutačová jana Kutačová jana(neregistrovaná)

    Tak,na čínské konzervy opravdu dnes můžeme jen vzpomínat.Ty byly luxusní i za syrového stavu.o)Jinak téma vepřové konzervy jsme už rozebírali na jiných stránkách o vaření a zjistili jsme,že testem co do chuti a kvality bylo vepřové ve vlastní šťávě od Hamé a já jsem objevila(docela již dávno) konzervu vepřového masa ve vlastní šťávě v Lídlu,která má podobnou chuť jako kdysi ty čínské konzervy,nicméně strukturou se již moc nepodobá.je voňavá a myslím,že i dost dobrá.vyrábím z ní pomazánky,ale dá se jíst i bez úprav.Rizoto jsem z ní taky dělala a bylo velice dobré.Jako rychlovka na dovču to vůbec není špatné.Toť jen můj názor,ale měla jsem potřebu jej sdělit;-):-p

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo