

Hned křehké vanilkové rohlíčky
Suroviny
- 600 g hladké mouky
- 400 g hery
- 80 g cukr moučka
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 4 žloutky
- 2 vanilkové cukry
- 1 citron (kůru)
- moučkový cukr
- vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme i s citronovou kůrou, vypracované těsto dáme odpočinout v alobalu alespoň na 3 hodiny do lednice.
Poté si na pečící papír vyvalujeme rohlíčky a pečeme na 170°C. Že jsou hotové poznáme podle spodku rohlíčku, jestli už je hnědý.
Necháme chvíli na plechu vychladnout a poté obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým a ukládáme do krabice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hned křehké vanilkové rohlíčky
-
chutné jsou, i křehké....ale při pečení se "roztečou" na plechu, čím to může být?
-
Peču je už druhým rokem a jsou opravdu výtečné
-
Hotovo. Díky.
-
zizala:Jé opravdu, chybí nula je to 80g, děkuju za upozornění. Ještě musím zjistit, jak to opravit.
-
Nadja:
Asi tam chybí nula.
-
Karolino, skutečně jen 8 g cukru ?