Rizoto z vepřového masa

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 18 názorů

510

Suroviny

Libovější bůček nebo plec
olej
cibule
sůl
pepř
sterilované lečo
trochu rajčatového protlaku nebo kečupu
masox nebo polévkové koření - ale nemusí být
rýže
tvrdý sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme do tuku, přidáme protlak, ještě chvíli osmahneme a podlijeme vodou, můžeme přidat kousek masoxu.

  2. Dusíme do měkka a ke konci přidáme lečo, šťávu si zredukujeme, ať ji není příliš mnoho.

  3. Rýži si propláchneme, přidáme vodu a dusíme, na 1 díl rýže, 1 1/2 dílu vody - i malinko méně, trochu soli a lžíce oleje.

  4. Nakonec vše smícháme dohromady, chvíli necháme pod pokličkou odležet a podáváme sypané strouhaným sýrem a se zeleninou.

Poznámka

Na 1 porci je třeba 100 g masa a zhruba 80 - 100 g suché, nevařené rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto z vepřového masa

  • marie marie(neregistrovaný)

    Nedělám rizoto s lečem,ale dávám hrášek , mrkev ,kukuřici a nebo dělám rizoto s houbami

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dnešní oběd...:-p Dělám ho trošku jinak - bez leča. Dovolím si přidat fotky :-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jo a Reneels, dělám to, jako ty, jen maso nemelu, zároveň s rýží. Rýže pěkně nabere tu chuť masa a je to moc dobré.;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Janko, ale já prý jsem ten recept hodnotila a bylo tam 0 bodů, chápeš? Teď už jsou 2 body, nebo vlastně plusy, ale chtěla jsem dát plus a nemohla jsem, už se mi to stalo víckrát.:-/

    Odpovědět

  • Reneels Reneels

    a já lidičkové dávám maso na hrubo mleté a také to dusím zaroveň s rýží. Nemá to chybu:-p;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Janičko R. já jsem Ti tam šoupla toho bodíka (i když to správně patří Marylas), za prvé vypadá to dobře a za druhé se mě to líbí:-))a za třetí musím Oldu(pozor, on je v ilegalitě):-!:-O trošku "popepřit":-S:-D Jen musím dodat, je to dobré, u nás nám to chutná !!:-!:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Zajímavé:-( je tady 0 bodů(plusů) a že jsem už recept hodnotila, tak to jsem z toho jelen!:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Světlano, máš pravdu, ale já to vzdala a dělám to tak, jak jsem popsala, nějak se mi nedařilo :-D Oldo, jasně, bravek je náš výraz - od Ostravy dál na východ :-D Klameš ale dobře ;-):-D

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...zkuste k masu, když je měkké zároveň s lečem vsypat rýži...rýže má chuť všech ingrediencí, nemusí se dál redukovat voda a je to opravdu mooocinky dobré...

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    Neé. Proč? Skrzevá teho brávka? To já enom klamu tělem QQQ

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Já rizoto tímto způsobem dělám už dlouho a rodině chutná pořád. A Oldo, jsi někde ze Slezska, že jo :-D

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    Prima recept. U nás tomu říkáme "Brávek na zelenině s rýží" :-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Bezva recept - snadne, rychle a dobre!:-p

    Odpovědět

  • jonny jonny(neregistrovaný)

    tak jsem to zkusil a mužu řict skvěle :yes:

    Odpovědět

  • Vladko Vladko(neregistrovaný)

    Už to vařím.:-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo