Pečené krůtí krky

spagetka Kuchařka:

Doba přípravy: I s přípravou 70 min., pečení stačí 60 min. PT1H10M PT1H00M PT0H10M Drůbeží maso 38 názorů

515

Suroviny

2 pěkné krůtí krky
1 PL celého kmínu
2 PL drceného kmínu
1 KL černého pepře
2 chilli papričky (nemusí být)
2 velké cibule
7 stroužků česneku
sůl dle chuti
1,5 dcl vína (lze nahradit jen vodou)
voda na podlití
tuk do pekáče
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vhodné misce smícháme koření a 3 stroužky prolisovaného česneku. Doporučuji dle chuti každého, takže klidně začínejte s malým množstvím, směs musí pokrýt krky. Ale musí vám ta směska chutnat.

  2. Krky poctivě natřeme směskou a odložíme.

  3. Cibuli nakrájíme na hrubé tedy větší kusy, zbylé 4 stroužky česneku na plátky. Na zvoleném tuku necháme rozvonět, jen velmi mírně, neb chvíli potrvá, než se opeče maso.

  4. Prudce restujeme krky a podlijeme vodou. Pečeme v zakrytém pekáči. Jelikož já peču nyní jen v elektrickém pekáčku ETA, kde jsou stupně od 1-5, tak jen odhaduji, že to bylo cca 190-200°C 30 minut, pak jsem obrátila, snížila asi na 180°C a dopékala dalších 30 minut. Zhruba po každých 10 minutách poléváme výpekem, případně doplníme vodou. Na konci můžeme podlít vínem,ale není to nutné.

  5. Maso by mělo být již měkké, takže krky vyndáme a šťávu rozmixujeme, já už nezahušťovala, dle nás byla akorát. Dochutíme.

  6. Příloha: těstoviny, ale i rýže, brambory.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec...

Simonce Kučírce děkuju za naprosto skvělé a kvalitní krky, ty byly ;-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené krůtí krky

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    bofinka::-D:-D:-D:-D, já myslím, že si každý technicky poradí bez ohledu na fotku ;-):-))

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Určitě jsme všichni několikrát v životě obírali krůtí (kuřecí, kachní) krky. Ale příborem to na tomto zcela naplněném talíři prostě technicky není možné. Jedině snad na talíři opravdu velikém, s volným prostorem kolem, ale i tak to bude neestetické.
    Možná ještě maso obrat předem a pak dát na talíř a teprve podávat na stůl - ale nikdy tak, jako je na fotce :-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    bofinka: Tak to tedy vůbec ne. Parádně se to jí normálně příborem. Mimochodem na předposlední fotce mám foto vykoštěného masa a v receptu uveden důvod vykoštění. Běžný konzument to hravě příborem zvládne.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Možná to i bude dobré, ale člověk jí i očima, moc vábně to tedy nevypadá. Zajímalo by mě, jakým způsobem se to jí - vidličkou a nožem těžko, a ruce od toho a "omáčky" musí být neuvěřitelně zapatlane :-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    slávina: ahoj a děkuji:-K:-K, já je teď dělám v Pomalém hrnci, dokonalý pomocník na tento recept:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • slávina slávina(neregistrovaná)

    ahoj!já dříve krky taky pekla ale musely se obracet a polévat aby neoschly a v létě furt lézt do trouby je utrpení. tak ted je dusím v kastrolu pod pokličkou a jsou krásně štavnaté!!! doporučuji!!:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    wendulla1:děkuju;-);-):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • wendulla1 wendulla1

    Krůtí krky jsou naprosto fantastické :-) Jedla jsem je poprvé u švagrové a koukala na ně skepticky, ale kdo neochutná neví... ;-) Děláme je i s br. knedlíkem a zelím. Fandím tomuto receptu a dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Krčky kuřecí jsou super na vývar,kachní ještě lepší,zvlášť když se přidá žaludek,srdíčko,když jsou i křidýlka nemá to chybu,silné kachní polévce z tohoto vývaru pak snad může konkurovat jedině vývar z hovězí oháňky-též super delikatesa.Krůtí krky léta nekupuju,zkusil jsem to někdy před patnácti lety a vůbec mi to nechutnalo.Jen už si nepamatuju,jak jsem je vlastně dělal,jen vím že mi to vůbec "nejelo".Ovšem na té fotečce ten krček vypadá tak lákavě,že jej jdu ráno koupit a zkusím podle tohoto receptu.Přeju hezký den :)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    spagetka: zkusím polévku. Nenapadlo by mě to, a přitom se vždycky snažím potraviny maxiálně využít. Vývar bude určitě dobrý. Dám vědět.Za inspiraci bod::yes::-O:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    rozmarynaH:Maso je výborné, i ta polévka. No občas se tu provětrá vzduch, ale ono to přejde :-D:-D:-D
    Určitě zkus, je to lahůdkové :-*:-*

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Milá Laďko, to byla pěkně bouřlivá diskuse, viť. S krky (kachními i krůtími) jsem neměla žádné zkušenosti. Před lety mi zemřel otec, který měl německého ovčáka Lucii. Pejska jsem si vzala k sobě a krmila ho pedigrie a na zpestření stravy jsem v Makru kupovala vepřové jazyky, výše uvedené krky, hovězí pupek atd. Když Lucie odešla do psího nebe, říkala jsem, co udělám s tím masem, co mi zbylo v mrazáku. Uvařila jsem ho, rozemlela, ochutila a udělala karbanátky. Dalo by se z toho udělat mnoho dalších dobrot. Je to totiž báječné maso a tvoje upečené musí být také dobroučké:-p:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Pajaska::-D:-D:yes::yes: domluveno;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    rebeka:Tak to máš úplnou pravdu,nemá.:yes::-D:-D:-D
    Spíš na rumové Labutí jezero.;-):yes::-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Pajaska: ale no tak se nehádej.. má to smysl:-?:-?:-?
    pojď, dáme si spolu rudý, bolševický nok:-!:-8:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo