

Polévka z krůtích krků
Suroviny 8 porcí
- 1 velký krůtí krk
- 1 velká cibule
- 8 stroužků česneku
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 1/2 malého celeru
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- kousek libečku(kdo nemá ,dá masox)
- 2 hrsti vařených krup
- majoránka podle chuti
- sůl
Postup přípravy receptu
Do dvou litrů studené vody dáme krk, omytou cibuli i se slupkou, očistěnou mrkev, petržel a celer v celku, 4 celé stroužky česneku, sůl, libeček, všechno koření a dáme vařit asi 1 1/2 hodiny. Kdo dělá v papiňáku-1 hodinu.
Pak scedíme, maso obereme a nakrájíme na drobno, zeleninu na kostičky a dáme zpět do vývaru.
Přidáme vařené kroupy, 4 utřené stroužky česneku (kdo má rád - může dát i více)a 1 PL majoránky.
Poznámka od kuchařky
Můžeme vařit i z vepřových kostí.My máme v této polévce rádi i osmaženou housku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z krůtích krků
-
spagetka:svata pravda testovinko, polevka z peceneho masicka, nebo i kosti je super. Staci i obrany skelet z peceneho, ci grilovaneho kurete. Da to jiny rozmer polivcicce, mnam mnam
-
spagetka-děkuji ti za dobrý nápad,určitě vyzkouším.
-
Já už je vařila taky v tlakáči a je to super polévka
-
Vřele doporučuji, nejdřív krky upéci
http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec...