Polévka z krůtích krků

Polévky Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Polévky Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Suroviny 8 porcí

1 velký krůtí krk
1 velká cibule
8 stroužků česneku
1 velká mrkev
1 petržel
1/2 malého celeru
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
kousek libečku(kdo nemá ,dá masox)
2 hrsti vařených krup
majoránka podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do dvou litrů studené vody dáme krk, omytou cibuli i se slupkou, očistěnou mrkev, petržel a celer v celku, 4 celé stroužky česneku, sůl, libeček, všechno koření a dáme vařit asi 1 1/2 hodiny. Kdo dělá v papiňáku-1 hodinu.

  2. Pak scedíme, maso obereme a nakrájíme na drobno, zeleninu na kostičky a dáme zpět do vývaru.

  3. Přidáme vařené kroupy, 4 utřené stroužky česneku (kdo má rád - může dát i více)a 1 PL majoránky.

Poznámka od kuchařky

Můžeme vařit i z vepřových kostí.My máme v této polévce rádi i osmaženou housku.

Komentáře k receptu Polévka z krůtích krků

Tématické fráze: polévka z krůtích krků krůtí polévka polevka z krutiho krku kruti krky polevka krůtí polévka recept vařene kruti krky krůtí krk polévka krůtí polévka z krků polevka kruti krky vývar z krůtích krků polévka krůtí krůtí krky vařené polevka s krůtich krků krůtí skelet vareny kruti krk polévka z krůtího skeletu krůtí krky vývar krůtí krky kruti krky polévka recept kruti krky v papiňáku