Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z pečených krůtích krků

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

13. 10. 2009 15:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie591 kJ / 141 kcal
Bílkoviny4,83 g
Tuky0,38 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 146 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já měla vlastní zeleninový vývar z brokolice a květáku, kam jsem dala – sůl, pepř, muškátový květ, tymián

Pečení na vývar mi jako tip dal náš Václav Froněk, já to neznala a musím říct, že to určitě budu používat častěji. Vývar má silnější a plnější chuť a prakticky není třeba jiného koření, což jsou slova mého 90-letého otce, milovníka polívek.

Určitě vymyslíte i jiné kombinace ;-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

spagetka

27. 6. 2016 20:13

Anna Kocikova: jsem moc ráda, že chutnalo, díky :-K:-K:-K:-K

Anna Kocikova

27. 6. 2016 19:56

Laděnko,loni jsem v troubě pekla kančí kosti na vývar a bylo to vážně chuťově moc fajn:-8Teď jsem pekla krůtí stehna,měla jsem i krky,tak jsem je přidala zvlášť na plechu také do trouby a poté uvařila v papiňáku vývar.Pochutnali jsme si:-QPřidávám foto:-)

spagetka

13. 11. 2012 17:25

rozmarynaH: děkuju a hlavně, že jste si pochutnali ;-):-p:yes::yes:

rozmarynaH

13. 11. 2012 15:38

V neděli jsem na chalupě dělala polévku z krůtích krků a vzpomněla jsem si, že jsem tady četla recept "polévka z pečených krůtích krků", ale recept jsem neměla a četla jsem ho dááávno:-D Tak jsem je prostě v troubě upekla (asi hodinu)na cibulce a česneku. Bylo to zadarmo, v kamnech se stějně topilo. Pak jsem polévku více-méně dělala podobně jako ty a nakonec jsem tam vložila obrané a nakrájené maso z krků. Polévka byla boží:-* a všem moc chutnala. Manžel říkal, že byla ještě lepší. druhý den. Dík za inspiraci a dodatečně:yes:

magdalenka

27. 11. 2009 10:13

Veľmi zaujímavé, človek sa učí do smrti, netušila som tiež, že opečenie mäsa pred varením polievky rapídne zmení výsledok. Ďakujem za rozšírenie vedomostí! +

Vaclav Fronek

14. 10. 2009 08:15

Spagetko, to je supr nápad pro člověka jako já, který má rád polívky. Tohle je ale vrchul dobroty a barvy. + bodík. Václav

Paprika

14. 10. 2009 08:04

Maris - to mně nenapadlo. Na vývary musí být pomalý hrnec SUPER !!! :yes: Já dělám vždy velký hrnec a dám ho na sporo na nejmenší hořáček. Pak jsou ty 4 hod myslím optimální i z hlediska spotřeby plynu. Jo - a dělám to v nerezovém hrnci Winston s aku dnem (něco jako Zepter) a ten působí jako "polopapiňák" ;-)
Až budu dělat příště, tak to zkusím před tím opéct a dám vědět.;-)
Výbušná - do zeleninového vývaru.

vybusna

13. 10. 2009 18:50

toto mi uplne uniklo....takze opiect do maso a dat do silneho vyvaru???????

maris

13. 10. 2009 18:24

S dlouhou dobou vaření / táhnutím / vývaru naprosto souhlasím. Věděla jsem to, ale až teď, kdy mám pomalý hrnec, jsem se o tom přesvědčila v praxi a je to nesrovnatelné. Nikdy bych před tím nevěřila, že ze stejného množství surovin jako dřív, vznikne dlouhým probubláváním tak neuvěřiteně skvělý, voňavý vývar. Vařim většinou přes noc.:-)

spagetka

13. 10. 2009 17:57

Jani R. dobrý a kvalitní vývar uděláš jedině pomalým varem,táhnutím - blbost to není - vyplatí se udělat velké množství a zamrazit, pak si to použiješ dle svého. Jinak to pečení, jsem sice dnes dělala poprvé, ale na chuti to rozhodně získalo. A účet za elektřinu? udělej toho víc a pak jen dovářej ....

JanaDorazinova

13. 10. 2009 17:50

No, to by byl teda účet za elektřinu, papriko!:-O To si opravdu možná můžou dovolit v interhotelech, ale já bych se nedoplatila. Já jsem to spagi z pečených kostí nikdy nedělala, asi je to blbost, ale mám dojem, že to dobré z toho masa na kostech už je pryč tím pečením. Na moji polévku, když já dělám vývar nedám dopustit. Ta má sílu. Naše babina vždycky říká, že já rozhodně nedělám "chudobnou" polévku. Tak nevím, třeba to zkusím, až budu mít nějaké kosti a změním názor.;-)

Paprika

13. 10. 2009 15:58

jéééé - tak to mi nějak uniklo.:-8:-8 Omlouvám se.

spagetka

13. 10. 2009 15:55

Papričko, já ale použila už hotový zeleninovvý vývar a šlo mi spíš o tip na využití pečených kkostí. Jinak s dobou souhlasím !!!!

Paprika

13. 10. 2009 15:53

Špagi - neber to, prosím, jako kritiku, ale já když dělám vývar, tak ho "táhnu" cca 3-4 hodiny. Po 40 min. varu už bude maso měkké, ale vývar nebude mít tu správnou sílu. Vím, že ve velkokuchyních se vývar nechal na stoličce táhnout při 75°C třeba celou noc a pak to byla ta pravá síla polévky. ;-)

Věrka.

13. 10. 2009 15:52

Tak to jsem taky nikdy nedělala a určitě vyzkouším.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kruti krk krůtí krk recepty polévka z krůtího krku krůtí polévka polévka z krků krůti krk recept krůtí polévka recept pečený krutí krk krútí krk polévka krůtí vývar vývar z krůtího krku krútí krůtí krk-recepty polevka z pecenych kosti recept na krůtí krk kruti polivka krůtí vývar recept pečená polévka vařený krůtí krk krůtí krk pečený

Suroviny: krky krůtí, vývar zeleninový, kedlubna, mrkev, tuk, nudle vlasové, bobkový list, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Polévka z pečených krůtích krků

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ95