Polévka z pečených krůtích krků

spagetka Kuchařka: spagetka

Doba přípravy: asi 60 min. Polévky 16 názorů

Suroviny

2 krůtí krky
1,5 l zeleninového vývaru (buď vlastní nebo z kostky a jinak viz POZN.)
1 kedlubna
2 střední mrkve
tuk na pečení
vlasové nudle (nemusí být
bobkový list
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran.

  2. Pak je vložíme do zeleninového vývaru, kam přidáme i bobkový list a vaříme asi 40 min. (maso z krku je dost tuhé).

  3. Nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky zeleninu, orestujeme rychle na pánvi a vložíme do polévky.

  4. Vyndáme krky a obereme z nich maso, které vložíme zpět. Přidáme vlasové nudle, pokud chceme a povaříme ještě cca 4 min.

Poznámka

Já měla vlastní zeleninový vývar z brokolice a květáku, kam jsem dala – sůl, pepř, muškátový květ, tymián

Pečení na vývar mi jako tip dal náš Václav Froněk, já to neznala a musím říct, že to určitě budu používat častěji. Vývar má silnější a plnější chuť a prakticky není třeba jiného koření, což jsou slova mého 90-letého otce, milovníka polívek.

Určitě vymyslíte i jiné kombinace ;-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Polévka z pečených krůtích krků

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Anna Kocikova: jsem moc ráda, že chutnalo, díky :-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Laděnko,loni jsem v troubě pekla kančí kosti na vývar a bylo to vážně chuťově moc fajn:-8Teď jsem pekla krůtí stehna,měla jsem i krky,tak jsem je přidala zvlášť na plechu také do trouby a poté uvařila v papiňáku vývar.Pochutnali jsme si:-QPřidávám foto:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    rozmarynaH: děkuju a hlavně, že jste si pochutnali ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    V neděli jsem na chalupě dělala polévku z krůtích krků a vzpomněla jsem si, že jsem tady četla recept "polévka z pečených krůtích krků", ale recept jsem neměla a četla jsem ho dááávno:-D Tak jsem je prostě v troubě upekla (asi hodinu)na cibulce a česneku. Bylo to zadarmo, v kamnech se stějně topilo. Pak jsem polévku více-méně dělala podobně jako ty a nakonec jsem tam vložila obrané a nakrájené maso z krků. Polévka byla boží:-* a všem moc chutnala. Manžel říkal, že byla ještě lepší. druhý den. Dík za inspiraci a dodatečně:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi zaujímavé, človek sa učí do smrti, netušila som tiež, že opečenie mäsa pred varením polievky rapídne zmení výsledok. Ďakujem za rozšírenie vedomostí! +

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Spagetko, to je supr nápad pro člověka jako já, který má rád polívky. Tohle je ale vrchul dobroty a barvy. + bodík. Václav

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Maris - to mně nenapadlo. Na vývary musí být pomalý hrnec SUPER !!! :yes: Já dělám vždy velký hrnec a dám ho na sporo na nejmenší hořáček. Pak jsou ty 4 hod myslím optimální i z hlediska spotřeby plynu. Jo - a dělám to v nerezovém hrnci Winston s aku dnem (něco jako Zepter) a ten působí jako "polopapiňák" ;-)
    Až budu dělat příště, tak to zkusím před tím opéct a dám vědět.;-)
    Výbušná - do zeleninového vývaru.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    toto mi uplne uniklo....takze opiect do maso a dat do silneho vyvaru???????

    Odpovědět

  • maris maris

    S dlouhou dobou vaření / táhnutím / vývaru naprosto souhlasím. Věděla jsem to, ale až teď, kdy mám pomalý hrnec, jsem se o tom přesvědčila v praxi a je to nesrovnatelné. Nikdy bych před tím nevěřila, že ze stejného množství surovin jako dřív, vznikne dlouhým probubláváním tak neuvěřiteně skvělý, voňavý vývar. Vařim většinou přes noc.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani R. dobrý a kvalitní vývar uděláš jedině pomalým varem,táhnutím - blbost to není - vyplatí se udělat velké množství a zamrazit, pak si to použiješ dle svého. Jinak to pečení, jsem sice dnes dělala poprvé, ale na chuti to rozhodně získalo. A účet za elektřinu? udělej toho víc a pak jen dovářej ....

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, to by byl teda účet za elektřinu, papriko!:-O To si opravdu možná můžou dovolit v interhotelech, ale já bych se nedoplatila. Já jsem to spagi z pečených kostí nikdy nedělala, asi je to blbost, ale mám dojem, že to dobré z toho masa na kostech už je pryč tím pečením. Na moji polévku, když já dělám vývar nedám dopustit. Ta má sílu. Naše babina vždycky říká, že já rozhodně nedělám "chudobnou" polévku. Tak nevím, třeba to zkusím, až budu mít nějaké kosti a změním názor.;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    jéééé - tak to mi nějak uniklo.:-8:-8 Omlouvám se.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Papričko, já ale použila už hotový zeleninovvý vývar a šlo mi spíš o tip na využití pečených kkostí. Jinak s dobou souhlasím !!!!

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Špagi - neber to, prosím, jako kritiku, ale já když dělám vývar, tak ho "táhnu" cca 3-4 hodiny. Po 40 min. varu už bude maso měkké, ale vývar nebude mít tu správnou sílu. Vím, že ve velkokuchyních se vývar nechal na stoličce táhnout při 75°C třeba celou noc a pak to byla ta pravá síla polévky. ;-)

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tak to jsem taky nikdy nedělala a určitě vyzkouším.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kruti krk krůtí krk recepty polévka z krůtího krku krůtí polévka polévka z krků krůti krk recept krůtí polévka recept krútí krk polévka pečený krutí krk krůtí vývar vývar z krůtího krku krútí krůtí krk-recepty polevka z pecenych kosti recept na krůtí krk kruti polivka krůtí vývar recept pečená polévka vařený krůtí krk vaření táhnutím

Zapomněl/a jsem heslo