Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí langoše

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 10 min včetně doby kynutí

160 min (150 min příprava + 10 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Langoše patří k velmi oblíbeným pochoutkám. Smažené kynuté placky zpravidla dochutíme ještě česnekem, kečupem a sýrem. Na jaře ale můžeme vyzkoušet netradiční verzi langošů s medvědím česnekem. Budou vonět na hony daleko.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 528 kJ /
2 038 kcal
Bílkoviny60,50 g
Tuky32,20 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy368,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Múku v mise zmiešame so soľou, spravíme priehlbinu, vlejeme trochu vlažnej vody s trochou cukru a rozdrobíme droždie. Necháme v teple stáť aspoň pol hodiny, potom pridáme olej a vymiesime cesto, vodu pridávame podľa potreby - hustota asi ako na knedlíky. Krok 2: Ešte pridáme umyté a posekané listy medvedieho cesnaku. Prikryjeme utierkou, necháme hodinu kysnúť - alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Potom pomúčenými rukami na pomúčenú podložku formujeme "bochánky", priemer cca 5 cm. Krok 3: Obrúskom prikryjeme, necháme 15-20 minút ešte kysnúť. Potom v rukách vyťahujeme z bochánkov "placky" - hrúbka necelý 1 cm, v strede tenšie a smažíme na oleji z oboch strán.

TIP: Jak se smaží langoše?

Zveřejněno 16. 4. 2012

Poznámka autora magdalenka

Servírujeme s kyslou smotanou, prípadne aj strúhaným syrom. Hodia sa napr. na večeru alebo ako druhý chod po hustej polievke.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQko

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQko

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

veronika_straka: vďaka, mala som istú dobu extra "medvedie" obdobie, vymýšľala som, kde všade ho dať. Momentálne už taká kreatívna nie som.:-8

<3 no ty brďo, úplně cítím aroma medvědího česneku a ten smažený langoš, skvělý nápad!

Sarovka: tvoja priaznivá reakcia ma naozaj:-K teší !

Výborný recept:yes::-) V krátké době jsem dělala 2x. Děkuji:-)

zizala: Teší ma, že som ťa inšpirovala. A o tom to varenie je.
:-K

Magdalenko, nechala jsem se o víkendu inspirovat Tvým nápadem a udělala jsem svoje oblíbené těsto na langoše, ale navíc s kopřivami, petrželkou, pažitkou, protože medvědího česneku jsem měla na chalupě moc málo. Byly moc dobré :-p Bod za nápad jsem Ti dala, fotku nedávám, protože jsem nepostupovala podle Tebe :-8

Uloženo hned teď, i když při mém nedostatku bude zelené zastupovat pažitka...;-):yes:

:-p:yes::yes:

rebeka:ty ma zas neštvi svojimi múčnikmi...alebo fotkami...a vôbec...:-D:-D:-D

Marcela: neřvi.. tak dlouho, jak já:-(:-8:-D:-D:-D:-D:-D
Magduška, nerada, velmi nerada dávám další bodík.. štvete mě ty, i maris.. medvedice obe dve:-S:-D:-D:-D
je to krásné, nelze bod nedat;-):-):-K

Já chci taky medvěda, tady budu trpět ještě jak dlouho:-?;-(:-D

magdalenka:Konvalinky poznám, ty mám na zahradě, mají listy po dvou a zatím jsou ještě malé;-). Ale moc se mi tam zatím nechce, ještě křupe tráva od mrazu a jsem radši v teplíčku, počkám, až to sluníčko vyhřeje:-))

1974andrea:ja a medveď prežijeme všetko...
On vyráža v podstate naraz so snežienkami, tak by si ho mala nájsť nezmrznutý...(pozor na konvalinky, majú podobné listy!)
A keby nič - aspoň sa prejdeš...;-)

1974andrea: mráz medvěda nespálí;-):-))

1974andrea: Andrej, jooo zkus to, on je docela odolný!!!!!

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
mail strede.pl loc:cz, lángoše, langoše s medvědím česnekem, cena langoše, langoše mňamkové, mail strede.pl, recept na langoše, langoše do mrazáku, langoše s medvědi česnek, medvědí česnek recepty, medvědí česnek, teplicko 2015

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr, droždí čerstvé, voda, olej, česnek mědvědí, olej

Přidat fotografie receptu