Estonský kringel z pekárny

Kristen1993 Kuchařka: Kristen1993

Moučníky , Kynuté 2 názory

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
150 ml oleje
250 ml vlažného mléka
3 lžíce cukru
půl kostky droždí
špetka soli
Náplň:
sáček mleté skořice
5 lžic cukru
80 g rozpuštěného másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vlijeme mléko, olej, přidáme cukr a rozdrobíme droždí.
    Pak přidáme mouku a sůl (droždí nesmí přijít do kontaktu se solí!).
    Zvolíme program na těsto.

  2. Než se těsto zpracuje a vykyne, smícháme rozpuštěné máslo se skořicí a cukrem.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vyválíme na tenkou placku, potřeme připravenou směsí, zarolujeme a roládu podélně rozkrojíme na půl. Je dobré roládu na konci nechat spojenou,lépe se s tím pracuje. Upleteme "cop" a vytvarujeme do věnce. Přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 10 minut kynout.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° asi 20 - 25 minut. Po upečení je možné potřít rumem a pocukrovat.

Poznámka

Těsta je celkem dost a mě se s tím množstvím nepracovalo úplně nejlíp.. doporučuji tedy rozdělit na dvě části a udělat dva menší :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Estonský kringel z pekárny

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Nechce se mi věřit, že doba pečení 20-25 minut...přijde mi to na půl kila kynutého těsta málo, sice špejle to jistí, ale já zrovna do kynutého s ní dost nerada dloubám...

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Zkus prosím vložit znovu fotku v nějakém jiném formátu - asi větší;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kvaskovy mazanec estonský kringel recept