

Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli
Suroviny 4 porce
- 600 g vepřového plecka ( krkovička, kotleta)
- 100 g anglické slaniny vcelku
- 500 g kysaného zelí
- 200 g ječných krup
- 2 sterilované okurky ve sladkokyselém nálevu (střední velikost)
- 1 cibule
- cukr
- bobkový list
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké půlkroužky. Vše opečeme dohněda a poté přidáme kysané zelí, promíchané s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Zároveň uvaříme v osolené vodě ječné kroupy doměkka. Přidáme je k masovo - zelné směsi i s trochou vody (šlemu), ve které se vařily, promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
V původním receptu z knihy 2000 nejlepších receptů obsahuje tento pokrm jiné množství ingrediencí a je podávaný s vařenými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli
-
Skvělý recept, krup není nikdy dost. Je to nejlepší rejžák na střeva a měli bychom sníst alespoň jednu lžíci týdně. V tomto receptu jsou skvěle vyvážené chuti, ukládám a uvařím. Slibuju !!! Máme rádi třeba jen tak uvařené kroupy, sůl, pepř, máslíčko a hodně česneku. Zkuste to.
-
Eli, to mi uteklo, ale moc se mi to líbí a ukládám si. Kroupy mám ráda a toto je skvělá kombinace
+
-
Před lety jsem si tuhle dobrotu uvařil a nemůžu na ni zapomenout! Těším se, že ji někdy ochutnám přímo v Estonsku.
-
Děkuji za body receptu a hezké reakce. Je to pravda, klasická chuť.. ale protože nevařím kroupy moc často, ačkoli je máme rádi, byla jsem ráda za nápad na jejich tradiční a chuťově osvědčené využití.
Ještě jednou děkuji. -
moc pěkné
-
Eli, skvělá a "stará"kombinace, jen ji znovu oživit
-
Úžasná variácia!
-
Ukládám
-
-
Velmi lákavé
-
Zajímavý recept
, kroupy mám moc ráda
+
.