Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 263 kJ / 8 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,89 g |
Tuky | 411,00 g |
Vláknina | 92,40 g |
Cholesterol | 1,87 g |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 929,44 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný flapjack
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OX8Q
Moje poznámka
Jemný flapjack
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OX8Q
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 8 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
flapjack recept,
flapjack,
quinoove vlocky recept,
nepečený flapjack,
recept na flapjack,
co je flapjack,
co je to flapjack,
pečený ovesny flapjck,
flep jack,
flapjack recept bez masla,
koláč flapjack,
flapjack bez másla,
recept flapjack,
cheesecake z ovesných vloček,
skotský dezert flapjack,
recepty quinoové vločky,
rozarkaa22,
arasidove medove flapjack,
ovesne vlocky dezert nepeceny,
vločky quinoové jako přílona
Suroviny:
vločky ovesné,
vločky amarantové,
vločky quinoové,
máslo,
med,
cukr třtinový,
žloutek,
oříšky,
ovoce
Komentáře (12)
Ale je pravda, že málokdo zatím ví, co se za názvem skrývá, a tak si do vyhledávače asi těžko zadá neznámé slovo a tudíž tento recept nebude vyhledávat příliš mnoho lidí. A to je škoda, protože jde o celkem zdravé mlsání.
Je to stejné jako s jinými názvy, které už u nás zdomácněly - dnes už se málokdo pozastaví nad názvem müsli, muffiny, cupcake nebo cheesecake.
Flapjack není český název,ale v anglicky mluvících zemích se používá normálně a v našich obchodech se zdravou výživou se také prodává pod tímto názvem(jen za trochu vyšší cenu).
Překladač mi to přeložil jako dort, ale spíš by se hodil ten obecnější moučník, co ty na to?
Jinak recept vypadá dobře, ale opravdu ten název bych upravila do obecnější podoby
Celá ta směs se přitlačí na plech, vyložený pečícím papírem a upeče se v předehřáté troubě (cca na 180°C asi 15 minut), krájí se ještě teplý, poté to jde těžko.
To je to, co jsem vyčetla asi z deseti receptů, trochu mi to připomíná nějaké musli tyčinky, nebo tak něco
Neříkám, že to tak musí být, prostě jsem na to jukla a toto jsem zjistila. Žádné povědomí o tomhle flapjackovi nemám a popravdě mě to ani neláká
http://wronski.cz/recept-na-flapjack
rozarkaa: