Játra po skotsku

toprecepty.cz Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

32

Suroviny

1/2 kg vepřových jater (nakrájených na tenké plátky)
4 plátky slaniny
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rumu (nebo jiného ostrého alkoholu)
sladká paprika
Tabasco
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která jsme obalili v mouce, sladké paprice a pepři.

  2. Játra několikrát otočíme.

  3. Když jsou skoro hotová, osolíme podle chuti, přilijeme alkohol a krátce podusíme.

  4. Játra vyndáme, pokapeme tabascem a podáváme ozdobené plátky slaniny. Podáváme s brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Játra po skotsku

  • amalia amalia

    mám veľa receptov na prípravu pečene, manžel ju má veľmi rád. tento spôsob je pre mňa nový, vyskúšala som ho na mužovi, veľmi mu to chutilo:-p.dávam bodík:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jani R. slaninu jsem vypekla a pak opravdu na ubrousku osušila, ale na množství kalorií to určitě zásadní vliv mít nebude.:-D:-D
    A souhlasím s Gabinou - chtělo by to whisku, ale s rumem to taky šlo. Manžel to na stupnici 1-10 ohodnotil 10,99 :yes::yes::yes: Podle něj - nejlepší játra co jedl:-p +++;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Oldo, možná, že Skoti tak šetří;-);-), že nahrazují whisky rumem :-D

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    No jo, méně kalorií! Z tohoto důvodu používám kůži od slaniny.Q Čím tvrdší, tím delší dobu se dá recyklovatQQQ ..... Obávám se, že autor jen tak od oka střelil ten RUM. Žeby proto se to jmenovalo "po skotsku" protože Skoti nemají na whisky? Mám rád květák s kakaem, ale játra s vanilkou? No nic, budu muset uvařit...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani určitě proto aby toho tuku a i těch kalorií bylo měně;-);-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hmmm, asi nic, no, jen asi nechápu, proč se to dělá:-/ Ale díky za vysvětlení, Mílo;-)

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Plátky slaniny osmahnu, dám na papírovou utěrku a další utěrkou jemně osuším, odsaju přebytečný tuk. Hotový pokrm tím ozdobím. Co je na tom k nepochopení ? :-O:-?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Asi jsem fakt blbá, ale umí mi tady někdo vysvětlit, jak mám slaninu "osušit"? Já bych fakt docela ráda viděla na tohle postup, jak se suší slanina v ubrousku:-// Jinak, játru mám ráda na všechny způsoby, ale ten postup...:-/

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo