Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: uvařeno do 20 minut 4 porce Zeleninová jídla 19 názorů

Suroviny

150 g řapíků z řapíkatého celeru
250 g cibule
500 g rajčat
550 g cukety
300 g masitějších paprik
olej na smažení
sůl
mletý pepř
1-2 vejce na osobu
lístky celeru na ozdobu
pro masožravce uzenina osmažená na troše oleje
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si všechnu zeleninu.

  2. Cibuli a řapíky nakrájíme na drobné půlměsíčky.

  3. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme horkou vodou. Poté ochladíme, sloupneme slupky, přepůlíme, vyřízneme bubáky a rajčata nakrájíme na větší kousky.

  4. Pokud máme mladou cuketu, nakrájíme ji i se slupkou na menší kostičky. Je-li trošku větší, oloupeme ji, přepůlíme a vydlabeme část dužiny s jádry. Poté cuketu nakrájíme na kostičky a vydlabaný vnitřek použijeme do zeleninové polévky.

  5. Papriky zbavené semínek nakrájíme na širší proužky.

  6. Do kastrolu na rozrhřátý tuk dáme na 3minuty orestovat cibuli s řapíky.

  7. Přidáme rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme 5minut.

  8. Poté přidáme cuketu a papriky. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a opět pod pokličkou dusíme dalších 5minut.

  9. Pokličku odstraníme, sporák zesílíme na nevyšší stupeň a za stálého promíchávání necháme odvařit puštěnou šťávu.

  10. Do misky si postupně vyklepneme vejce a vlijeme do zeleninové směsi, kterou máme podušenou na skus. Promícháme, vejce necháme srazit a dle potřeby dochutíme.

  11. Na talíři můžeme doplnit uzeninou, kterou jsme si během dušení zeleniny osmahli na vedlejší pánvi.
    Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka

Je zde již více receptů na různá leča a jejich přípravu, tak přidávám další verzi, která je také velice chutná. Řapíky krásně jídlo rozvoněly a byla to príma šťavnatá pochoutka.

Jen to chce po chvilkách během dušení hlavně do kousků cukety píchnout vidličkou, aby se nám nerozdusila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lečo z cukety, řapíkatého celeru a ostatní zeleniny

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    mika59:Děkuji:-KVěřím,že bude chutnat;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To je fakt parádní, udělám :yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    aisha::-K:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Rapikaty celer do leca, to je dobry napad..:yes::yes:..a ta fotka, luxusni..:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka::-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krása na první pohled:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    hanes24::-K:-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes::yes::yes:Body jasně,dělám taky tak, spíše podle obsahu ledničky a nazývám to mazaně "balkánská směs", čímž si jistím záda proti případným rejpalům.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku::-K1974andrea::-K Děkuji:-))
    Také dávám uzeninu přímo do leča,ale zlatoušek chtěl jednu porci na druhý den do práce ke svačině,tak jsem to v tom vedru nechtěla riskovat;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aničko, pěkné, mám ráda uzeninu přímo ale v leču, nedávno jsem dělala tady také, ale bez řapíku, z cuketou, mám ráda leča snad všechna, co jdou;-);-):-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Drahuško, s tím řapíkem je to dobrý nápad:yes:, mám lečo moc ráda, ale ještě radši, když je ta uzenina přímo v něm, přijde mi to chutnější;-)

    Odpovědět

  • Velice mě těší všechny vaše milé příspěvky,moc děkuji:-K:-K


    Suzuk:no školní"lečo"jsem také nemusela:-Stady,když se šťáva vydusí,tak to pak na talíři neplave:-))


    yanull:Janinko,díky za typ:yes:Také vyzkouším;-):-K


    Jana Pá::-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Včera jsem dělala k večeři, ale kouzlit neumím - viz foto, proto jen komentuji:yes::-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Lečo je Aničko moje oblíbené jídlo a v létě si ho užívám. Kdysi jsem četla někde radu, že vajíčka se mají usmažit zvlášť a pak je tam hotová jen zamíchat, zkusila jsem, je to moc dobré. Tvé lečo je tak krásně naaranžované, že je škoda ho jíst, posílám 6.bodík :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jarunka137 Jarunka137

    Ty jsi teda kouzelnice....a jak to krásně vypadá!!!! Určitě to bylo i moc dobré. Dnes jsme měli k obědu plněné cukety a zapečené...taky to bylo dobrý....:yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lečo recept řapíkatý celer recepty lečo z cukety řapíkatý celer s cuketou recepty na řapíkatý celer řapíkatý celer do leča cuketa celer celer řapíkatý dušení řapíkatého celeru foto lečo s řapíkatým celerem cuketa rajčata recepty cuketa rajčata recepty šťáva z cukety řapíkatý celer lečo recept cuketa celer celer, cuketa rapikata zelenina cuketové lečo s řapíkatým celerem recept na řapíkatý celer recept řapíkatý celer

Zapomněl/a jsem heslo