Holoubata s nádivkou

holky05 Kuchař: holky05

3 porce Jiné maso 15 názorů

Suroviny

3 holoubata
Nádivka
3 rohlíky
10 dkg uzené slaniny
3 vejce
petrželka
sůl
podravka
muškátový květ dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku s tukem dáme naplněná holoubátka, osolíme, okmínujeme.

  2. Podlejeme trochou vody a pečeme asi 1 hodinu.

Poznámka

Ještě jste neochutnali? Tak neváhejte, holubí masíčko je super!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Holoubata s nádivkou

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    casino:díky moc za rady;-):yes:dnes bude z jednoho polévka a mám ještě v mrazáku,tak je zkusím upéci;-):-8
    Dobré přiznání po letech:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Simona Kucerova:
    No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno;-)
    Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
    Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
    Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky :yes:
    *****
    My si holoubat užili až až...
    Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl;-)
    Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
    No, nezakroutili byste tomu krčkem?:-D
    (a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích):-((:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný receptík na holoubata;-)nikdy jsem holubí maso nejedla:-8dnes jsme dostali 5ks holubů od chovatele,ale nejsou to holoubata a tak prý z nich máme udělat polévku,péci raději né:-(škoda,jinak bych je udělala podle tebe;-):yes:

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    www.toprecepty.czTaky je budu dělat dostala jsem jich 6 kousků a už se těším,fakt mňamka.:-p:-*:-D

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    :-)právě jim dorůstají brčka,tak vpůlce týdne se budou škubat;-(ale příští neděli budou holoubátka s nádivkou:-*jako za mlada:-Dwww.jarute.wbs.cz

    Odpovědět

  • Bastakli Bastakli

    Pritel ma taky moc rad holoubata,delame je plnena korenenou ryzi.Daji se sehnat mrazena v Makru,ikdyz cerstve masicko je crstve;-(

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Měla jsem čest ochutnat toto vynikající masíčko - děda byl holubář - proto ti mohu s čistým svědomím přidat bodík - stále vzpomínám na to krásné tmavé masíčko na prsou - :-p

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Taky jsem holoubka nikdy nejedla a asi ani nevím kde bych ho sehnala, ale každopádně to vypadá hodně jedle;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Holoubátko jsem před rokem dostala, upekla a potvrzuji slova ostatních, že je to opravdu dobrůtka, tady alespoň za bodíka. :-p:yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já holuba taky nikdy nejedla a nijak mi to nevadí. Vypadá to pěkně a kdo by nevěděl, mohl by si myslet, že je to malé kuře:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Holuba jsem nikdy nejedla:yes:

    Odpovědět

  • Ivina Ivina

    Také mě to připomíná dětství,to byla dobrota.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Díky, právě jsem se vrátil o 35 let zpět, a bejvávalo to jak ve Vesničce střediskové - maminka donesla v novinách zabalena holoubátka a babička je upekla - to byla dobrota. Jistě je i dnes.;-);-);-);-

    Odpovědět

  • zizala zizala

    ;-( Ach, ach, to je moje dětství, když měl děda holuby a mně dělali holoubátko k obědu, abych aspoň něco snědla...dala bych si :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem to nikdy nejedla. Moje tchýně ze Strečna je vždycky přidávala k masu do polévky. Určitě bych to vyzkoušela, ale kde vzít holuba, že?:-)). To nic nemění na tom, že ode mne máš plus;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená holoubata pečená holoubata s nádivkou pečené holoubě recept na pečená holoubata holoube recept recept na pečene holoubata nádivka do holuba nádivka do holouběte holub s nádivkou pecene holoubata priprava holoubat pečená holoubata recept holoubátka pečený holub s nádivkou pečená holoubata recepty holoubátka s nádivkou holubi s nadivkou nadívka do holubů pečený holoubata s nádivkou holoube

Zapomněl/a jsem heslo