

Holoubata s nádivkou
Suroviny 3 porce
- 3 holoubata
- Nádivka
- 3 rohlíky
- 10 dkg uzené slaniny
- 3 vejce
- petrželka
- sůl
- podravka
- muškátový květ dle chuti
Postup přípravy receptu
Do pekáčku s tukem dáme naplněná holoubátka, osolíme, okmínujeme.
Podlejeme trochou vody a pečeme asi 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Ještě jste neochutnali? Tak neváhejte, holubí masíčko je super!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Holoubata s nádivkou
-
Petr Vesely:
Nádivka není žádná věda...
...ale tento rcp je fakt odfláknutý
To nač se ptáte nejlépe vystihuje recept (komentář) tady: https://www.labuznik.cz/recept/nakyp-s-jatry-alebo... -
casino: prosím vás vy dáváte do nádivky kuřecí játra? Docela mě to zaujalo ???? děkuji za info
-
casino:díky moc za rady
dnes bude z jednoho polévka a mám ještě v mrazáku,tak je zkusím upéci
Dobré přiznání po letech -
Simona Kucerova:
No, pokud jste nedostali přímo omedailované veterány, kteří se z poslední soutěže vrátili po svých, pak není nic ztraceno
Tou slaninkou prošpikujte prsíčka a dejte je DUSIT na máslíčko.
Zatím připravte nádivečku, samozřejmě z jatýrek (stačí z kuřátek)
Až ptáčky přejde posmrtná ztuhlost a začnou v pekáčku rozverně roztahovat nožičky, tak slijte šťávičku (bude-li jaká), obklopte je tou nádivečkou a dopečte, ke konci i bez pokličky
*****
My si holoubat užili až až...
Dětičky, akorát se jim začínala zapalovat lýtka, si zase užila s jejich škubáním (dodnes na to, se slzami v očích, vzpomínají). Já jim akorát zakroutil krčky a pak už jen opálil, vykuchal a upekl
Nedávno jsme s tou mou holubičkou (amatherskou ornitoložkou) vzpomínali, co a jak bylo před lety...: "A víš, že já ty tvý holuby po kerých ses moh utlouct ani neměla ráda?"
No, nezakroutili byste tomu krčkem?
(a podobně se vyjádřila i o nadívaných hlemýždích) -
Pěkný receptík na holoubata
nikdy jsem holubí maso nejedla
dnes jsme dostali 5ks holubů od chovatele,ale nejsou to holoubata a tak prý z nich máme udělat polévku,péci raději né
škoda,jinak bych je udělala podle tebe
-
www.toprecepty.czTaky je budu dělat dostala jsem jich 6 kousků a už se těším,fakt mňamka.
-
právě jim dorůstají brčka,tak vpůlce týdne se budou škubat
ale příští neděli budou holoubátka s nádivkou
jako za mlada
www.jarute.wbs.cz
-
Pritel ma taky moc rad holoubata,delame je plnena korenenou ryzi.Daji se sehnat mrazena v Makru,ikdyz cerstve masicko je crstve
-
Měla jsem čest ochutnat toto vynikající masíčko - děda byl holubář - proto ti mohu s čistým svědomím přidat bodík - stále vzpomínám na to krásné tmavé masíčko na prsou -
-
Taky jsem holoubka nikdy nejedla a asi ani nevím kde bych ho sehnala, ale každopádně to vypadá hodně jedle
-
Holoubátko jsem před rokem dostala, upekla a potvrzuji slova ostatních, že je to opravdu dobrůtka, tady alespoň za bodíka.
-
Já holuba taky nikdy nejedla a nijak mi to nevadí. Vypadá to pěkně a kdo by nevěděl, mohl by si myslet, že je to malé kuře
-
Holuba jsem nikdy nejedla
-
Také mě to připomíná dětství,to byla dobrota.
-
Díky, právě jsem se vrátil o 35 let zpět, a bejvávalo to jak ve Vesničce střediskové - maminka donesla v novinách zabalena holoubátka a babička je upekla - to byla dobrota. Jistě je i dnes.
;-