Dušené kuřecí s dýní a řapíkatým celerem

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 18 názorů

Suroviny

1/2 dýně Hokkaido
500 g kuřecích stehenních řízků
4 jarní cibulky
kousek pórku
3 řapíky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
sůl
koření Zlaté kuře
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 chilli papričku
1 gelový kuřecí bujón
500 ml horké vody
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme a necháme asi 1 hod. uležet v chladu.

  2. Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu.

  3. V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou chilli papričku, aby nám ovoněl olej.

  4. Vložíme maso a zprudka ho opečeme z obou stran. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, gelový bujón, horkou vodu a necháme dusit.

  5. Když je maso a zelenina měkká můžeme podle potřeby zahustit hotovou jíškou. Já jsem nezahušťovala. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.

Poznámka

PL-polévková lžíce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené kuřecí s dýní a řapíkatým celerem

1 2

Tématické fráze: dušená dýně hokaido kuře s dýní dušená dýně dušené maso s dýní kuřecí s dyni pecena dyne s rapikatym celerem dušené kuřecí maso s dýní dušená dýně s masem dušená zelenina s řapíkatým celerem recepty z dýně dušené recepty z dýně dušené dušená dyně s brambory dušená dyne dýně hokaido hpikaido hokajdo s řapíkatým celerem dýně dušená dučena dyně hokkaido dušená recept kuřecí s dýní kuře s dýní a paprikou

Zapomněl/a jsem heslo