Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Garam Masala #1

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 10. 2013 20:57

Suroviny

Porce: cca 10 lžic

Nutriční hodnoty

Energie1 022 kJ / 244 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky9,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.youtube.com/watch?v=NwVwUsNm6Qk

Garam masala je neodmyslitelnou součástí zejména severní indické kuchyně

(masité). Každý správý šéfkuchař si mele svou vlastní směs koření. Ingredience a

poměry koření jsou rozdílné v každé oblasti Indie, Bengálska, Pakistánu, Srí Lanky

ale i v každé rodině. V Indii prý bývali obchůdky, kam jste si přinesli své koření a

oni vám ho namleli. Dnes se dá garam masala koupit již namletá i u nás v

superarketech, na trzích nebo o poutích a jiných událostech. Dobrá garam masala

vám zaručí skvělé výsledky ve vaší kuchyni a špatná garam masala vám může

všechnu snahu pokazit. Garam masala se používá ve své celé formě a to zejména v

rýžových pokrmech, ale i v omáčkách, kdy přijde do horkého oleje hned jako první

a vpustí do něj své aroma. Mletá garam masala se používá na dochucení a jako

poslední třešnička na dortu u téměř všech indických pokrmů. Toto je můj

osvědčený recept na garam masalu a tomu se kupovaná garam masala nikdy

nemůže vyrovnat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eduard

15. 10. 2013 13:33

arrefeena:
Dnes nie sme v stredoveku a preto je to blbost.
KARDAMOM je názov na celom svete a v Cesku tiez!

arrefeena

15. 10. 2013 09:41

Druhy
elettaria (znám jako: zelený, pravý, skutečný)
amomum (znám jako černý kardamon, hnědý kardamon, kravan, džava, bengálský, sijamský, bílí nebo červený)

Ve čtvrtém století se dostali do Řecka ze severní Persie, zatímco jiné zdroje jsou obeznámeny s tím, že jejich původ je z Indie.

Slovo kardamom je odvozeno z latinského cardamomun, což je polatinštěný název odvozený z řeckého kardamomon, složeniny kardamon a amomon. Nejranější podoba v řečtině byla kardamíja. V Novém zákoně se objevuje slovo amomon, které označuje aromatickou rostlinu.

Nejnovější ožnačení elettaria je odvozeno z jihoazijského jazyka (v hindštiě ilajči a pandžábštině ilejči).

Ve středověké angličtině a středověké francouzštině je znám pod názvem cardamon a tudíž se doteď používají obě formy.

zuzazuza55

15. 10. 2013 04:11

...koření je kardamoM:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: masala masala recept garam masala garam masala recept jak použít garam masala indická pánev garam masala indická masala garam masála recepty recept garam masala malsala garam masala v kuchyni indická omáčka massala garam masala kde koupit omáčka masala garam masala recept na co se používá indická omáčka masala masala koření recept omáčka garam masala skorice v indické kuchyně recepty masala omáčka

Suroviny: koriandr, římský kmín celý, kardamon zelený, skořice, koření hřebíček, květ muškátový, kardamon černý, ořech muškátový, pepř černý, bobkový list, růže, fenykl

TopRecepty.cz

Garam Masala #1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zAM7