Garam Masala #2

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 20 min cca 5 lžic Ostatní 0 názorů

Suroviny

2 bobkové listy
2 celé skořice přelomené
semínka z 8 kardamomů
2 lžíce celého bílého kmínu
1,5 lžíce celého koriandru
1,5 lžíce celého černého pepře
1 lžička celého hřebíčku
1/4 lžičky mletého hřebíčku
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte hlubší pánev na hořáku, dokud na ní "nezatančí" kapka vody, jakmile dopadne na pánev. Snižte hořák na střední teplotu a přidejte celá koření. Na sucho je za stálého míchání opražte, dokud není kmín tmavě zlato hnědý a neucítíte jeho vůni.

  2. Vysypte koření z pánve a nechte zchladnout. Utlučte koření v hmoždíři. Přimíchejte mletý hřebíček. Skladujte ve vzduchotěsné krabičce až 2 měsíce.

Poznámka

Originální verze receptu

Koření jsem umlela v elektrickém mlýnku na kávu a koření.

Doma připravená směs je čerstvější, než z obchodu a nádherně voní. Má silnější aroma a můžete si jí přizpůsobit. Garam masala má růzé varianty a může být buďto požehnáním pro vaše jídlo nebo prokletím. Směs se nekazí, ale vyčichá a ztrácí své silné aroma, které má jako čerstvě umletá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Garam Masala #2

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pánev garam masala jehněčí garam masala jehneci garam masala recept garam masala jehněčí telecí garam masala garam masala recept vepřové garam masala recepty garam masala jehněčí s garam masalou jak voní masala jehněčí masala jidla s garam masala pečené kuře s garam masala kuřecí garam masala garam masala vaření