Silný slepičí vývar s nudlemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 610 kJ / 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 334 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 19,32 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2020 09:53
JosefZeravicky:
TOŽ ANO
1. "Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku."
A proč? (na dřevě ne kvůliva úbytku tekutiny?? plast neuznáváte???
2. /strouhanka/ "Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu."
No, ta tekutina nikam nedrhne, že a když to méně saje, tak se strouhanky musí dát více, že
a z játrových jsou v tu ránu strouhankové, že
3. Mezi pochoutkami postrádám konzumaci uvedené hmoty za syrova
Strašná dobrota je to
13. 10. 2020 09:13
PŘEJU PĚKNÝ DEN.. Nestačil jsem dodat , jak dělám ty játrové knedlíčky, tak tady to je.
Játrové knedlíčky , to je také moje hoby.
Když kupuju játra, tak chci špičku, nikoliv tu část se žlučovýma kanálkama. (zkušení ví, že jsou hořké) Pokud je dělám z kuřecích, králíčích, tak je zchladím v mrazáku, pak se krásně škrábou na drobné kousky a hlavně lehce oddělují od kanálků. Na tyto čeká náš kocour. Vše škrábu na talíři, nikoliv na jakémkoliv prkénku. Zkušení ví proč.
Dám do misky, přidám vajíčko, (nebo podle množství dvě) sůl, pepř, majoránku (kterou rozetřu na jemný prášek v dlani), česnek. Česnek škrábu na keramickém škrabadle, neztratí št´ávu a nejsou zbytky jako v ručním lisu. Cibuli nedávám, neb si myslím, že by to zesládlo, a to nechci.
Dobře vidličkou promíchám a pak přidávám strouhanku z rohlíků. Ale tuto dělám pomocí robota z čerstvých rohlíků. Ty totiž nejsou tvrdé jako ze suchých rohlíků a nevysají zbylou tekutinu. Nechám aspoň půl hodinu v chladnu a potom dělám pomocí dvou lžiček takové nočky . Jsou stejné , jde to rychle a hlavně dobře utlačené, tak že se nerozpadnou.
Když toho udělám dost, tak zbytek dám do krabičky a do mrazáku na příště.
A jako níže píšete, mám také slabost, že ty játra mám jako jedinečnou pochoutku už od svých dětských let, kdy jsme dělávali zabíjačky, až jsem si přivodil mooooc velký cholesterol.
Ale zkuste ještě jako gurmánský zážitek. Jak máte té hmoty dost, přidejte o dvě vajíčka víc a zkuste to osmažit na horkém sádle, lehce zpěněné cibulce strochou drceného kmínu a pepře. Pokud vám to připomene vzdálenou chuť smazených hub, tak jste na tom přibližně jako já, neb si to dělám jako pochoutku.
,,TOŠ TAK ,,
13. 10. 2020 01:22
JosefZeravicky:
12. 10. 2020 09:56
DOBRÝ DEN. Trochu bych upravil jednu část, a to osolil bych hned, když dávám slepici vařit. Neb je pak maso mdlé a nedodá mu chuť sůl až když je v poslední části.
Pepř a nové koření i bobkový list dávám do nerez sítka k tomu určené. Nemusím pak ,,kuki,, hledat a nebo když se dostanou nechtěne do talíře . Neškodil by jeden až dva stroučky česneku.
Domácí nudle, to je nejlepší volba a nebo takzvané drobení.
NUDLOVÉ TĚSTO NASTROUHAT NA HRUBÉM STRUHADLA, NECHAT ZASCHNOUT A PAK PŘIDÁM HNED DO VÝVARU.
Polévka se mi tak nezakalí.
Máme v tradici ještě dávat do této polévky játrové knedlíčky. ALE TY ŘÁDNÉ A VAŘENÉ ZASE PŘÍMO VE VÝVARU A NÉ NĚKDE MIMO. . Opět polévce přinesou vylepšení chutě.
Chybí mi tu takzvané droby, ty polévku dále více chuťově obohatí.
,,TOŠ TAK,,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rybí polévka s těstovinami
Přidáno před 5 hodinami

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno před 9 hodinami

Bostonský krémový koláč
Přidáno před 11 hodinami

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí odpalované gnocchi (z Prostřeno)
Přidáno před 12 hodinami

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno 16. 5. 2022 15:54
Právě bylo uvařeno:

Bramborové "mini pizzy"
uvařil/a KatkaCechova
před 7 hodinami

Uzená polévka
uvařil/a vakl1
před 8 hodinami

Bramborové bochánky se salámem
uvařil/a alkab
před 8 hodinami

Květákové placičky s uzeným masem
uvařil/a Ilabagr
před 9 hodinami

Květák na paprice
uvařil/a Bernardy@telecom.cz
před 9 hodinami

Jáhlová kaše
uvařil/a Manelka
před 9 hodinami

Brambory pečené v olivové hořčici
uvařil/a marce1
před 9 hodinami

Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
uvařil/a Tonja
před 10 hodinami

Brownies do hrníčku
uvařil/a AndreaMachacova
před 10 hodinami

Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
uvařil/a Panova
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: slepičí vývar vývar ze slepice slepičí vývar recept domácí slepičí vývar slepičí polévka v tlakovém hrnci jak uvařit silný vývar slepičí vyvar v tlakovém hrnci silny vyvar nejlepší slepičí vývar slepičí vývar v pomalém hrnci jak uvařit slepičí vývar slepice vývar slepičí polévka v pomalem hrnci domácí slepicí polévka recept na slepici vyvar jak uvařit slepici recept slepičí vývar vývar slepičí slepci vyvar sleoičí vývar
Suroviny: slepice, cibule, kurkuma, pepř celý, pepř čtyř barev, mrkev, celer, hrášek, petržel, libeček, petrželka
Silný slepičí vývar s nudlemi
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWP9
4 názory