Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 230 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,36 g |
–– mononenasycené | 0,24 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé…
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji budete umět připravit chutně, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná řepa se stane stálicí ve vašem…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Zbylo vám z předchozího dne pečené krůtí maso? Použijte ho na toto skvělé thajské jídlo, které jednoduše a rychle připravíte v hluboké pánvi. Směs plnou kousků lehce…
Nakládaná červená řepa má skvělou sladkokyselou chuť a její zemitá příchuť je potlačena přidaným anýzem a fenyklem. Hodí se třeba jako salát k hlavnímu jídlu, ale můžete…
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, do něj dáme kvasnice, zasypeme 2 lžičky cukru a zalijeme 250 ml vlažné vody. Počkáme, až se udělá kvásek. Mezitím…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky. Koření dáme do hmoždíře a…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou a balzamikovým octem. Necháme odležet v lednici 2 hodiny. Zeleninu včetně cibule nakrájíme na…
Fenykl očistíme, rozdělíme na dílky, (lístky necháme stranou), dáme na menší plech, zakápneme trochou oleje, mírně osolíme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut…
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete…
V tomto pořadí do pekárny a peču na program základní. Tenhle recept se mi osvědčil z těch co jsem vyzkoušela. Hotové směsi mě dvakrát nenadchly.Chlebík si dobarvuji výše…
Roštěnky den předem nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s olejem a pepřem a necháme přes noc v lednici. Druhý den před pečením je vyndáme, aby měly pokojovou teplotu…
V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme…
Serizneme vrch fenyklu,odstranime jednu vrstvu fenyklu a umyjeme,oloupeme 3 mrkve a jak fenykl tak i mrkev prepulime a nakrajime na mesicky. Vlozime do misy,zalijeme…
Připravila jsem si směs koření č.1 (půl lžíce cibulového semínka, půl lžíce celého fenyklu, půl lžíce černého hořčičného semínka). Do hluboké nádoby jsem dala 3 nahrubo…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Všechnu zeleninu nakrájíme na pokud možno stejné nudličky, můžeme použít na krouhání robot. Z uvedených ingrediencí vymícháme hladkou zálivku. Zeleninu smícháme se…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou petrželku a šunku. Restujeme asi 5 min. Necháme vychladnout. Potom přendáme do misky, přidáme namočenou a vymačkanou…
Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou. Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké plátky. Fenykel narežeme tiež a pridáme k zemiakom. Osolíme a ochutíme bielym korením. Zeleninu preložíme do vymasteného pekáča. Na…