Brambory s garam masala

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Přílohy 14 názorů

Suroviny

1 kg brambor
1/2 lžičky Garam masala
2 lžičky kurkumy
2 bobkové listy
1/2 lžičky chilli
1 zarovnaná lžička cukru
50 g másla
250 g bílého jogurtu
sůl
3 lžíce sekané pažitky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a celé v slanej vode uvaríme (nesmú sa rozpadať, ale ostať pevné).

  2. V mise zmiešame jogurt, kurkumu, garam masala a soľ. Do tejto zmesi dáme zemiaky a jemne premiešame. Nakoniec pridáme pažitku.

  3. Na oleji za stáleho miešania ½ min opražíme bobkové listy a chilli, potom pridáme cukor a necháme rozpustiť. Vlejeme k zemiakom a ihneď premiešame.

  4. Zemiaky vložíme na pekáč a v rúre pri strednej teplote pečieme asi 25 minút.
    Podávame ako prílohové zemiaky alebo len samotné s kyslým mliekom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory s garam masala

Tématické fráze: pstruh lososovitý wikipedie pecene masala brambory garam masala recept garam masala jogurt garam masala recepty šťouchané brambory wikipedie masala wikipedie garam masla recepty z květáku z ciziny recepty brambory gram masala recept tandoori masala brambory recept červené brambory wikipedie brambory s tandoori recept masal úprava garam masala garam masala na pečené brambory v troubě recept garam garam masala masala garam masala a kurkuma