"Pštrosí" vejce
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 813 kJ / 1 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,08 g |
Tuky | 120,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
Moje poznámka
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
Nejnovější recepty
Čabajkové lečo
Přidáno před 59 minutami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 21 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové placky
hpludrova před 52 minutami
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 1 hodinou
Vrstvený salát
Anche před 2 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 2 hodinami
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 2 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 2 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 6 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 8 hodinami
Tématické fráze:
pštrosí vejce,
pštrosí vejce recept,
recept na pštrosí vejce,
pštrosí vejce v troubě,
pštrosí vejce z mletého masa,
recept pštrosí vejce,
recepty pštrosí vejce,
mleté maso pštrosí vejce,
pštrosí vejce pečené v troubě,
recepty z vajec,
pstrosi vejce recepty,
pečené pštrosí vejce,
pštrosí vejce s bramborovou kaší,
pštrosí vejce s bramborem,
recepty na pštrosí vejce,
pstrosy vejce recept,
pštrosí vejce pečené,
pstosi vejce,
pštrosí vejce recept v troubě,
příprava pštrosího vejce
Suroviny:
vejce,
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (20)
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...
citronek:
A není to šumák
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...
Edit:
No vida, iveta byla smazána...