Divoký vepřový ořez se zeleninou, žampiony a zakysanou smetanou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: kolem 1 hodiny 6 porcí Vepřové maso 31 názorů

Suroviny

800 g vepřového ořezu
2 větší cibule
3 stroužky česneku
5 větších žampionů
1 sáček dobré mražené zeleniny -já měla viz.foto
1 lžička mleté papriky
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
4 bobkové listy
1 velká lžíce sádla
sůl
1 hustá zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme a dáme na sádlo osmažit, přidáme maso nakrájené na kostičky, které necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninovou směsí, přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme, zalijeme vodou, aby bylo vše pod hladinou a necháme dusit do měkka.

  2. V době dušení přidáme česnek na plátky, můžeme dosolit, pak si rozšleháme zakysanou smetanu s moukou a necháme si jí připravenou. Nejprve si vyndáme kousky masa a vyhodíme jalovcové kuličky, nové koření a bobkové listy.

  3. Trochu zeleniny na oživení omáčky si necháme a ostatní omáčku rozmixujeme, maso i zeleninu do omáčky vrátíme, přivedeme opět k varu, zalijeme připravenou smetanu s moukou a chvíli ještě vaříme.

Poznámka

Vařila jsem tuto lahůdku v PH, jsme hodně omáčkoví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoký vepřový ořez se zeleninou, žampiony a zakysanou smetanou

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    assot: to mám radost;-)

    Odpovědět

  • assot assot

    Dal jsem kořenovou zeleninu a musím říci skvělé :yes::-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    lucadanek:jsem ráda, že chutnalo-díky;-)

    Odpovědět

  • lucadanek lucadanek

    MOc jsme si pochutnali :-D:-p

    Odpovědět

  • MilaH MilaH

    MANKEJ: Ty pyramidky s korenim jsou asi i dosti drahe (tady v Canade uz mame i mix na vselijake ty Canadsko, Anglicko, Americko receptove blvy :-(s jednotlivymi pytlicky koreni. Nechci ale pomlouvat Americkou, Canadskou, ci Anglickou kuchyn, taky se najdou velice dobra jidla. ;-)To si radsi sama namixuju koreni a dam do cajoveho vajicka. Vsak to neni zadna prace si to odmerit. A trvalo by mi dyl jenom to odstrihovani vrsku pylicku.

    Odpovědět

  • MANKEJ MANKEJ

    Nyní když jsou v prodeji tak zvané pyramidky s kořením,nemusíte
    používat čajové vajíčko /taky ho používám/ .Inserovali to v telce
    ale ještě jsem na ně nenarazil.http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/14.gif

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    MilaH::-D Milo, to by stálo za vyzkoušení, pokud myslíš, že by to manžel vzal jako legraci:-D třeba to bez problému vypije a ty se budeš divit s otevřenou pusou:-D;-) Řekni, že tentokrát mu uděláš čajíček sama......:-D

    Odpovědět

  • MilaH MilaH

    S tim vajickem na caj jsem se musela strasne smat!! To me totiz napadla "krasna" myslenka jak se pomstit memu muzi. On, kdyz dela caj smicha vsechny mozny pylicky dohromady a ja se jen vztekam!! Mozna bych ho mela nechat si udelat cajicek z koreni. :-D:-D:-K Jinak receptik na veprovy orez vypada excellent, bodik posilam :yes::yes: A i ten napad s vajickem je jedinecny, kez bych to nezapomnela.

    Odpovědět

  • Marťula Marťula(neregistrovaná)

    Krásný den všem kuchařkám a kuchařům, kteří zde na TOPkách sděluji své recepty. Ráda si je čtu a pak podle nich vařím, některé jsou fakt lahoda sama. Dovolím si přidat malou vychytávku k tématu koření v omáčkách.Našila jsem si z plátýnka malé pytlíčky, po vložení koření převážu potravinářským motouzkem a pak jednoduše vylovím a celé vyhodím.

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Bibinka: Súhlasím so všetkým, len nech sa konečne dozviem, s čím to tak perfektne kúzlíš.

    spagetka: Ďakujem, pozriem sa - a hneď nebudem za blbú.

    :-):-):-) :-p:-p:-p :-D:-D:-D :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Hrašuľka.Hrašuľka :Hrašulko, jen co budu mít více času, tak ti vše napíšu, ale do diskuze, tady by tvé dotazy zapadly. Napíšu ti to později večer tak mezi 2+-22 hod.-souhlasíš:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hrašuľka.Hrašuľka : neboj, nevzdělaná neumřeš:-)), otevři si odkaz a přečti odkazy. Stačí do vyhledače zadat pomalý hrnec a máš odpověď na jakou koli otázku ;-);-)
    https://www.google.cz/?gws_rd=cr&ei=XGiXUtnPDqao4A...

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka (neregistrovaný)

    Bibinka: Na dve moje otázky som tu už odpoveď našla. Tiež som nevedela, čo sa dnes považuje za orez, lebo ten bolo u nás dostať len za socializmu - aj to bolo treba mať známeho mäsiara. :-((:-((:-(( Mynule som pýtala orez a vraj "to je čo":-?:-?
    Ale, prepáčte všetci neinformovanému, stále tu čítam PH, samozrejme, že viem, že je to pomalý hrniec - ale len teoreticky.:-(:-(:-(: Bibinka, nemohla by si ho raz odfotiť ;-);-) a teraz mi vysvetliť, čo to je - prakticky. :-O:-O:-O
    Budeš mať mimoriadnu zásluhu na mojom ďaľšom vzdelaní. :yes::yes::yes::yes: Aby som neumrela blbá. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Anna Kocikova:Náhodou čajík mohl být dobrý, jinak mně se to stát nemůže, protože koření dávám přímo pod maso a nechávám je v omáčce a klidně je pojídám.
    Recept je bezva, není co dodat:-!:yes::-)):-D

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Anna Kocikova:chi chi chi...i já bych mlčela:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: veprovy orez vepřové plátky na zelenině se smetanou vepřové ořezy recepty vepřový plátek se žampiony a smetanou vepřové plátky na zelenině vepřové ořezy žampionová omáčka se zakysanou smetanou vepřové maso na zelenině se smetanou www,telka.koreni.cz divoky veprovy orez vepřové plátky se zakysanou smetanou vepřový ořez recept vaříme z vepřového ořezu recepty se zakysanou smetanou vepřové maso se zakysanou smetanou divoky ořez omáčka z ořezu bourání divokeho prasete vepřove plátky se žampiony a smetanou vepřový ořez na divoko