Kostasovy koule

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut ve 3 lidech 6 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 40 minut ve 3 lidech 6 názorů

Suroviny 3 porce

500 g mletého masa od Vašeho oblíbeného farmáře
svazek listového špenátu
vanička feta sýru
česnek
1 vejce od Vašeho oblíbeného farmáře
sůl
pepř
Větší kelímek řeckého jogurtu
Okurka (hadovka)
Kopr
Řecké koření na tzatziky (bez glutamátu)
Pita chléb (popř. arabský chléb apod.)
(zelenina na oblohu:)
ledový salát
rajče

Postup přípravy receptu

  1. V misce smíchané maso, vejce, nakrájený špenát a na kostky krájený feta sýr, osolte, opepřete, očesnekujte (dle chuti) a rukou hněťte. Následně uhněťte menší koule, které usmažte ve vrstvě oleje.

  2. Nastrouhanou okurku ručním ždímáním zbavte přebytečné vody, smíchejte s řeckým jogurtem a okořeňte kořenící směsí.

  3. Nakrájenou zeleninu servírujte uvnitř kapsy z pita chleba pokapanou tzatziky.

Komentáře k receptu Kostasovy koule

Tématické fráze: ladia hruška ladia krajeny spenat