Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 453 kJ / 2 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,96 g |
Tuky | 12,54 g |
Vláknina | 25,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 445,92 g |
Postup přípravy
Během doby kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat, bude mít lepší strukturu střídy. Krok 2: Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který usadíme do sádlem vymazané smaltované mísy a znovu necháme téměř zcela nakynout (dokyne během prvních minut pečení v troubě). Krok 3: Povrch chleba potřeme vodou, i s mísou vsadíme do částečně předehřáté trouby a upečeme (200-220°C/asi 60 minut).
Zveřejněno 10. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Moje poznámka
Pšenično-žitný chleba z mísy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjoN
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 33 minutami
Grilované hovězí hrudí
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí pastrami
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaná svatomartinská husa
Přidáno před 1 hodinou
Huli huli kuřecí křídla
Přidáno před 2 hodinami
Zauzené makrely
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 59 sekundami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 8 minutami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 38 minutami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 1 hodinou
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 1 hodinou
Lehký tvarohový koláč
Esa před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
Zinzi před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 4 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 4 hodinami
Chutné vafle
jenisovah@gmail.com před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na žitný chléb pečený v troubě,
pečení žitného chleba v troubě,
pšenično žitný chléb,
mísa na pečení chleba,
pšenično žitny pečení chleba,
chléb z mísy,
žitný chléb pečený v troubě,
mísa na chleba,
psenicno zitny chleba,
žitny chleba v troube,
recept na dom.chleba,
pššenično žitný pečení chleba,
chléb pečený v míse,
pečení chleba v míse,
domaci chleba do zapekaci misi,
chleba pečený v míse,
pečení dom. chleba,
pšenično žitný chléb recept,
domácí chléb v zapékací míse,
těsto na dom.chléb
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
voda,
droždí čerstvé,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
pivo světlé,
kmín drcený,
sůl,
droždí
Komentáře (12)
Droždí je (vedle žitného kvásku) dost odolné, vydrží a vykyne i to, co by už kvásek nezmohl.....opravdu krásný, lákavý chlebík
Všem děkuji za krásné ohlasy, budu ráda, když někdo vyzkouší. Chleba se nemusí péct jen volně na plechu, v hrnci, zapékací míse nebo květináči