Tradiční řecká jídla a oblíbené i méně známé řecké recepty
Chcete-li se na pár chvil přemístit na letní dovolenou, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je uvařit si něco řeckého! Přímořský národ si umí užívat života a je mimo jiné známý obrovským požitkářstvím. Není divu; řecká kuchyně se zakládá na čerstvých surovinách, a takové jsou vždy nejlepší.
V řecké kuchyni najdeme hodně ryb a dalších mořských potvor, specialitou jsou například sušené chobotnice. K rybám se často jedí svěží saláty z rajčat a kozího sýra. Právě kozí, ale také skopové maso patří k nejvyužívanějším druhům v řecké kuchyni. Slavnou pochoutkou původem z Řecka jsou tzatziki: svěží jogurtový dip s okurkou a bylinkami, který může sloužit jako zálivka, ale rovněž je možné namáčet do něj různé placky, kterými se Řekové rovněž rádi krmí.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno před 2 hodinami
Podzimní chilli salát
Přidáno před 14 hodinami
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 18 hodinami
Těsto na svatební koláčky
Přidáno před 21 hodinami
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sladká sněhová nadílka: Co je vlastně meringue a jak se liší italská od francouzské a švýcarské?
Pět jídel s jarní cibulkou: Jednoduchá jarní polévka, pestrý a osvěžující tvarohový salát nebo pikantní marinovaná asijská kachna
MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky: Kdo získá titul nejlepšího amatérského kuchaře a výhru 1 milion korun?