Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tlačené žemle - postup

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 5. 2015 07:28

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Postup používali už pekaři v minulém století – smáčknutím středu před kynutím a pečením se mohla žemle v troubě lépe zvětšit. Nejdříve se teplem rozpínala do stran a nahoru a když byla pěkně klenutá, teprve se zvedla i v promáčklém místě a středem (v místě zmáčknutí) se „trhla“.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 6. 2015 18:47

magdalenka: děkuji za fotku krásně buclatých prdelek:-D:yes:

magdalenka magdalenka

16. 6. 2015 18:26

Ahoj Cat, pridala som foto - aké sú moje žemličky. (Chcela som napísať "prdelky", ale znie to divne :-))) Zrejme som mala viac varechou pritlačiť. Na budúce budem dôkladnejšia. :-K

bresta

30. 5. 2015 16:29

cathleen cathleen

30. 5. 2015 09:53

mysulka: díky:-)

krups: Jituš, nemáš žádný oblíbený, vyzkoušený recept na rohlíky nebo pletýnky? Jestli ne, něco ti najdu;-)

mysulka mysulka

30. 5. 2015 09:46

:yes: krása:-K

krups

30. 5. 2015 09:45

škoda, že tady není také recept /suroviny/ na tak krásné bulky;-(

cathleen cathleen

30. 5. 2015 08:46

Ano, -prdelky- je pracvovní název, na který každý slyší:-D

maiva maiva

29. 5. 2015 21:27

Moc pěkné houstičky:-p+:yes:

zizala zizala (moderátorka)

29. 5. 2015 18:57

magdalenka: Prdelky říkáš...máš recht, hezké přirovnání :-))

Irrena Irrena

29. 5. 2015 18:37

Jsou k nakousnutí;-):yes:

magdalenka magdalenka

29. 5. 2015 17:37

Teším sa, až najbližšie budem vyrábať takéto nádherné buclaté prdelky...:-))

marcik marcik

29. 5. 2015 10:45

:-D:yes:

cathleen cathleen

29. 5. 2015 10:22

spagetka: ano. Kynou naraženou stranou dolů, aby se neotevřela už při kynutí, ale až během pečení ;-)
Jsou to takové efektní buclaté "prdelky" :-D

spagetka spagetka

29. 5. 2015 10:18

Takže dokynout na "naraženém bříšku", péci normálně. ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: žemle výroba buclaté prdelky recept na žemle kratky postup v receptu efektní triky do limonád tlacene domácí žemle

Suroviny: těsto kynuté

TopRecepty.cz

Tlačené žemle - postup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPO4