Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 081 kJ / 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,33 g |
Tuky | 35,97 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 34,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout.
Krok 2: Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Když je játra měkká, přidáme sůl, majoránku a pepř a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeský játřinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgBE
Moje poznámka
Jihočeský játřinec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgBE
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 1 hodinou
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 1 hodinou
Krkovička s liškami
Sahula před 1 hodinou
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 1 hodinou
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 1 hodinou
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 4 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 4 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřový játřinec,
jihočeský jatřinec z krůtích jater
Suroviny:
játra vepřová,
žampióny,
cibule,
smetana na vaření,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej
Komentáře (9)