Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská krajkovice

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 659 kJ /
3 982 kcal
Bílkoviny91,36 g
Tuky198,62 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 594 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy420,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout. Krok 2: Z mouky, tekutiny s droždím, zchladlého tuku, vajec a nastrouhaných brambor umícháme těsto. Ochutíme bylinkami a rozetřeným česnekem se solí. Krok 3: Pekáč na pečení husy vymažeme sádlem a vysypeme mákem. Nalijeme těsto a necháme asi půl hodiny v teple kynout. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dorůžova. Krok 5: Nejlepší je krajkovice vlažná a přikusuje se k polévkám. Výborná je i se salátem z kysaného zelí. Ale je skvělá i studená s hrnkem bílé kávy.

Zveřejněno 23. 3. 2020

Poznámka autorky zizala

Krajkovice se pekla a někde ještě peče v okolí Tábora, Bechyně a pod. Od nás coby kamenem dohodil :) Recept jsem poskládala z internetu a podle našich chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská krajkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xXOP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská krajkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xXOP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

tohle, nebo neco velice pdobneho pekla moje babicka a rikala tomu "baaac". Cast vykynuteho testa pekla velmi pomalu na litinovych panvich na kraji plotny (bez maku, jen na sadle), ohromna dobrota, jen tak bez niceho.

To je teda nádherný recept!

maris: Maruško, k bramboračce nebo nějaké houbové polévce - ideální <3.

já bych radši polívku;-):-)

Eja57: Ano, zelný salát je k tomu taky skvělý :yes:

No mňam:yes: k tomu kysané zelí....

Suroviny:
mouka hrubá, pivo světlé, droždí, vejce, sádlo, škvarky, brambory, brambory, dobromysl, sádlo

Přidat fotografie receptu