Jednoduchá pomazánka na topinky

Studená kuchyně Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Studená kuchyně Doba přípravy: 15 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

4 menší brambory předem uvařené ve slupce
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce kečupu nejlépe domácího
1 plná lžička sladké papriky
3 lžičky worcesterové omáčky
sůl
čerstvě mletý černý pepř
dle chuti pár kapek tabaska nebo chilli olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené, oloupané, vychladlé brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Někdy používám zbylé, bez slupky uvařené brambory dobře rozmačkané nebo propasírované. Dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek a polovinu cibule nasekanou najemno, druhou polovinu později nakrájíme na půlkolečka na ozdobu.

  2. Do misky přidáme olej, kečup, worcester, zakápneme tabaskem nebo chilli olejem a dochutíme paprikou, solí a čerstvě mletým pepřem. Vše důkladně promícháme, mažeme na topinky a posypeme půlkolečky cibule.

  3. Hodí se jako chuťovka k pivu, vínu nebo v zimě k čaji. Kdo chce, může ještě vylepšit a posypat strouhaným sýrem dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Je tady několik receptů na pomazánku na topinky, ale úplně stejný jsem nenašla. Tento mám dlouho od mé švagrové, říkala tomu "tataráček z brambor" ale pro mne je tataráček jen z masa, proto jiný název.

Komentáře k receptu Jednoduchá pomazánka na topinky

K receptu nejsou žádné komentáře.