Bigus

lenina Kuchařka:

Vepřové maso 14 názorů

Bigus
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

Vepřové maso - nejlépe libový bůček
Kysané zelí
koření na krkovičku
Kmín
sůl
pepř
Mletá paprika
Pikantní klobása
česnek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostičky, přidáme koření, trošku podlijeme vodou a pečeme.

  2. Když je maso skoro měkké, tak přidáme zelí, papriku, česnek a dále pečeme. Před dokončením přidáme paprikovou klobásu. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Bigus

  • lol lol(neregistrovaný)

    humus :(

    Odpovědět

  • Mlsoun Mlsoun(neregistrovaný)

    Ještě cibuli a smetanu a máte Segedín!

    Odpovědět

  • Niki Niki(neregistrovaný)

    U nás se tomuto jídlu odjakživa říkalo bigoš,houby do něj určitě nepatřily a protlak se tam taky nedával.Celá rodina se po něm může utlouct :)Vařil se úplně obyčejně jako rychlé a jednoduché jídlo.Prababička byla Polka a podle jejího receptu ho vaříme stále:)

    Odpovědět

  • LukX84 LukX84

    Určitě neoriginální recept, málo surovin, nevím, co si představit pod pojmem sdružené koření, navíc v receptu chybí sušené houby.;-(

    Odpovědět

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    mamka taky dela tohle ale jmenuje se to bigos dela se v Polsku mamka je polka. Miluju to moooc dobry:-*

    Odpovědět

  • gmptop gmptop

    Nejsem si jist zda pojem sdružené koření není trochu překlep. Sdružené koření po polsku "włoszczyzna" je sestava převážně kořenové zeleniny: mrkev, petržel, celer, kapusta, pórek. Do Polska tuto sestavu zavedla královna Bona (z rodu Sforza, proslavený travičský rod). Proto "włoszczyzna".
    Pamatuješ E.:-D Miloš

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Ochutnali jsme v Polsku a od té doby doma děláme ,je to vynikající.:-p

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Mila Terezko, muj manzel je taky polak :-) a polsky bigos jak ho popisujete Vy je opravdu vyborny, vari se dokonce nekolik dni. Za chvili Vanoce, tak vidim, ze se dam do vareni Bigosu :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    lenino,v sekci tipy-triky ses ptala na zdrclou tvarohovou bábovku..nemůže to být třeba tím,že ji brzy vyklopíš horkou z formy?Zkus ji nechat ve formě trochu vychladnout, teprve potom vyklopit.Nebo zkus jiný recept ;-)

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    manžel je polák a také říká bigos.a u nich se tam dávájí tri druhy masa.každé se dělá zvlášť.libové vepřové se osmaží,dá bokem.bůček taktéž,hovězí,a nakone klobása.to vše se dá do uvařeného změklého zelí,a to vše se ještě také vaří spolu a nakonec se přidá protlak .manžel pochází z města tarnowskie gory.takto se bigos vaří u nich.v každé části polska se tomu říká jinak.vaše babička je také z polska nebo odjinud?:-)

    Odpovědět

  • lenina lenina(autorka receptu)

    bobkový list, nové koření a celý pepř;-)

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Co je to prosím "sdružené koření"?

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    to je snad jedno,ne?moje babička je cizinka,a zásadně říká bígus,takže asi o tom něco ví,já myslela,že se má hodnotit recept

    Odpovědět

  • AnnaC AnnaC

    Snad bigos ?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo