Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bigus

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 5. 2009 15:14

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Koubkova Koubkova

20. 7. 2017 17:37

Magdalenko tak jsem se ptala přítele a on mi vysvětlit , že není "debil;aby vyslovoval "o; jako"u,;;-) je to rozený Polák

magdalenka magdalenka

20. 7. 2017 12:59

Koubkova: lenže Poliaci to "o" vyslovujú skoro ako "u"...

Koubkova Koubkova

20. 7. 2017 12:14

Mám doma Poláka a zná jen bigos:yes:

mobidik

20. 7. 2017 12:03

Slovo bigos jsem jěště v Polsku neslyšel a to ho mám projeté celé.Vždy bigus.

lol

30. 4. 2014 16:52

humus :(

Mlsoun

24. 3. 2013 00:35

Ještě cibuli a smetanu a máte Segedín!

Niki

6. 2. 2013 16:24

U nás se tomuto jídlu odjakživa říkalo bigoš,houby do něj určitě nepatřily a protlak se tam taky nedával.Celá rodina se po něm může utlouct :)Vařil se úplně obyčejně jako rychlé a jednoduché jídlo.Prababička byla Polka a podle jejího receptu ho vaříme stále:)

LukX84

10. 2. 2012 01:22

Určitě neoriginální recept, málo surovin, nevím, co si představit pod pojmem sdružené koření, navíc v receptu chybí sušené houby.;-(

Aneta

23. 4. 2010 11:13

mamka taky dela tohle ale jmenuje se to bigos dela se v Polsku mamka je polka. Miluju to moooc dobry:-*

gmptop gmptop

28. 1. 2010 17:36

Nejsem si jist zda pojem sdružené koření není trochu překlep. Sdružené koření po polsku "włoszczyzna" je sestava převážně kořenové zeleniny: mrkev, petržel, celer, kapusta, pórek. Do Polska tuto sestavu zavedla královna Bona (z rodu Sforza, proslavený travičský rod). Proto "włoszczyzna".
Pamatuješ E.:-D Miloš

janatka janatka

30. 12. 2009 00:47

Ochutnali jsme v Polsku a od té doby doma děláme ,je to vynikající.:-p

Jana

16. 12. 2009 01:10

Mila Terezko, muj manzel je taky polak :-) a polsky bigos jak ho popisujete Vy je opravdu vyborny, vari se dokonce nekolik dni. Za chvili Vanoce, tak vidim, ze se dam do vareni Bigosu :-)

rebeka rebeka

12. 9. 2009 18:50

lenino,v sekci tipy-triky ses ptala na zdrclou tvarohovou bábovku..nemůže to být třeba tím,že ji brzy vyklopíš horkou z formy?Zkus ji nechat ve formě trochu vychladnout, teprve potom vyklopit.Nebo zkus jiný recept ;-)

tereza

22. 6. 2009 12:38

manžel je polák a také říká bigos.a u nich se tam dávájí tri druhy masa.každé se dělá zvlášť.libové vepřové se osmaží,dá bokem.bůček taktéž,hovězí,a nakone klobása.to vše se dá do uvařeného změklého zelí,a to vše se ještě také vaří spolu a nakonec se přidá protlak .manžel pochází z města tarnowskie gory.takto se bigos vaří u nich.v každé části polska se tomu říká jinak.vaše babička je také z polska nebo odjinud?:-)

lenina

4. 6. 2009 20:06

bobkový list, nové koření a celý pepř;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polský bigus miloš janatka polski bigos bygus polévka bígus bigos bigos recept jednoduchý bigos polský bigos janatka miloš bigos polski vepřový bigos bigus polévka vepřový bigus polski bigos recept recept na polský bigoš polský bigus recept co se zdrclou šlehačkou polski bigus bigus polsky

Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, koření krkovička, kmín celý, sůl, pepř, paprika sušená sladká, klobása pikantní, česnek

TopRecepty.cz

Bigus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnvW