Bigos v pomalém hrnci

spagetka Kuchařka: spagetka

podle jedíků 4 - 5 Pomalý hrnec 44 názorů

Suroviny

200 g kysaného zelí
200 g hlávkového zelí
100 g Královské klobásy
100 g králičího masa (stehno např.)
100 g kuřecí skelet
100 g vepřové kotlety
100 g hovězího (já měla líčka)
Hrst sušených hub (nemusí nutně být) - nenamáčíme je
1 cibule
2 dcl červeného vína
1 PL sádla se
škvarky
Po špetkách koření
oregana
pepře
drceného kmínu
uzené papriky
pálivé papriky (lze i chilli)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené směsi koření.

  2. Dno hrnce vytřeme sádlem se škvarky. Vložíme cibuli a obě zelí se sušenými houbami – houby nenamáčíme. Na zelí vložíme maso.

  3. Zalijeme vínem.

  4. Pomalíme na druhém stupni 4 hodiny, dle potřeby čas přidáme do požadované měkkosti.

  5. Dochutíme, promícháme, hrnec vypneme a necháme 10 minut na dokonalé propojení chutí.

  6. Bigos je dobré nechat aspoň 24 hodin uležet. Ale jelikož je to, aspoň u nás, jídlo na víc dní, tak se prostě uleží.
    Větší jedlíci k bigosu přikusují chléb.

Poznámka

Opět velká spokojenost s PH. Jídlo je šťavnaté, voňavé a ušpiníme jen jednu nádobu.

Druh ingrediencí jsem volila dle obsahu mrazáku. Je možné použít jakékoli maso, jen by neměla chybět pikantní klobása, samozřejmě nesmí chybět oba druhy zelí. Množství jsem musela upravit tak, aby se snědlo v odpovídající době skladování v lednici, neb nemůžu dát do plného mrazáku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bigos v pomalém hrnci

  • chocolate chocolate

    Ty mi davas, uz ho mam opet v PH a rodinka vyzaduje pouze tuto verzi beze zmen:-)).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Danca: supééér, no vida, jak se nám ta rodinka PH a bigosu rozrůstá ;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Tak včera jsem v "pomaláčku" vyzkoušela svůj první bigos (podle tohoto rcp.http://www.toprecepty.cz/recept/34479-bigos-pana-t.... Večer jsem všechny ingredience "naházela" do hrnce (jako maso jsem použila kuřecí stehna, rozdělená v kloubu)a ráno si manžel, který se vrátil z noční, pochutnával na úžasně vonícím a skvěle chutnajícím papáníčku! Uznávám, že bigos k snídani je poněkud "drsná" záležitost, ale je fakt že ta vůně byla hodně lákavá :-!A chuť je vynikající (dala jsem si k večeři a snesla bych klidně nášup:-p:-D):yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    chocolate: paráda, děkuju :-K:-K :yes::yes::yes::yes:. Hele, ono to chce ty teploty vychytat podle své ho PH, možná je to jako u trouby, že taky pečeš podle sebe, talže i dobu budem brát jen jako orientační. A taky, jak půíšeš, určo záleží i na kvalitě masa, kasždá kupujem od jiného řezník.
    Ale to si pochutnáte ;-):-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Hlásím, že už nejsem bigosová panna a i já mám své "poprvé" s tímto legendárním pokrmem za sebou.
    Je to opravdu vynikající.Pomalila jsem nakonec 5 hodin na high, protože to moje prasátko, ze kterého byla kotleta a plec, pravděpodobně trénovalo jako sparingpartner Železníka na Velkou pardubickou.Cibuli, maso i klobásku jsem opekla a oproti koření v rcp jsem přidala bobk. list a vynechala oregano.S klidným svědomím přidávám třináctý bod.
    Foto přidáno, snad neurazí;-).

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ladi:-K, "pomalíš" vskutku skvěle, tak ať se i nadále dobře vede ;-):-p:-K +12:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Jasný;-)a díky Tobě i senky za rady.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    chocolate: Supéér a pak ještě výsledek, jo? kujííííí ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Já už mám v PH a s dovolením přidávám foto v hrnci.
    Samozřejmě klidně smažu;-).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    senky::-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    P.S před manželem se mi dařilo to skoro celý rok tajit, až to moje milovaná manikérka prokecla:-D:-D "prý: dál už to neprasklo??" myslela jsem, že bude po smrti :-D:-D:-D To jen tak na okraj:-));-)

    Odpovědět

  • senky senky

    spagetka:Ladi, mám, ale jednou si takhle restuju a ono "lup" a povrchová glazura má z venkovní strany jemnou linku!! Pak jsem zjistila, ža jsem na hořák nedala tu drátěnou podložku, nádobu používám bez problémů dál, ale restuju už zásadně na pánvi !! K prvnímu nákupu jsem dostala nějaký slevový bonus, tak jsem rychle , tajně ;-), objednala ještě jednu nádobu do rezervy:-)):-)) ale byla jsem na infarkt:-D:-D Mám dojem, že jsem to někde do diskuze psala raději šoupnu do myčky o kus navíc:-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Spagi, já také nemám kameninový vnitřek a musím restovat zvlášť.Ovšem už ho mám čtyři roky;-) dědka, ale zase tak moc mi to nevadí.Myje myčka, ne já:-D.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    senky: jani, prosímtě, ty nemáš možnost orestovat to přímo v té nádobě? Já bych snad měla mít, už mi někdo radil, že tam kde je lepší maso nejprv orestovat, ať to udělám. Takže příště a možná i cibulku zpěním, v té mé nádobě by to mělo jít na sporáku, než to pak vložím do té elektriky

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    senky:Janičko děkuji:-K za reakci.Přiznám se, že o tom opečení jsem také říkala, že udělám, ale bigos jsem nikdy nevařila ani nejedla, takže jsem se chtěla optat kudy na to;-)a raději si nechám poradit.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: recepty v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty bigos zkušenosti s pomalým hrncem jak uvařit bigus plecko recepty bigos bigus bigos nejlepší recept bigos z pomaleho hrnce bigos podle tadeusza bigos v ph recept z pomalém hrnci ph recept bigos moučníky v pomalém hrnci recept plný hrnec bigos podle pana tadeusza cerstve zeli v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty moučníky pomalý hrnec t recepty který je nejlepší pomalý hrnec

Zapomněl/a jsem heslo