Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 826 kJ / 2 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,71 g |
Tuky | 117,74 g |
Vláknina | 19,52 g |
Cholesterol | 95 mg |
Sodík | 2,26 g |
Sůl | 5,75 g |
Sacharidy | 207,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tarhoňu orestujeme na dvou lžících oleje dozlatova. Zalijeme horkou vodou, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme. Podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.
Krok 2: Mezitím nakrájíme květák a žampiony na plátky, slaninu a papriku na kostičky a pórek na kolečka. Do pánve dáme slaninu a opečeme dozlatova. Vytáhneme ji a do stejné pánve přidáme květák. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, s občasným mícháním restujeme.
Krok 3: Když květák začne zlátnout, přidáme papriku, pórek a žampiony. Po chvíli malinko podlijeme vodou a dusíme, až bude na skus. Do květákové směsi přidáme tarhoňu a opečenou slaninu. Vše promícháme, dochutíme a můžeme zjemnit tenkým plátkem másla.
Zveřejněno 30. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pvWr
Moje poznámka
Květáková tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pvWr
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 7 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 8 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 13 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 18 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 7 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 7 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 7 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 8 hodinami
Holandské řízky
Milades před 9 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 11 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 13 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 14 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 15 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa recepty,
tarhoňa,
tarhoňa recept,
recepty s tarhoňou,
recepty z tarhoňa,
tarhona s květákem,
tarhoňa příprava,
tarhoňa s s květákem,
květák s trhonou,
tarhona s kurecim a kvetakem,
recepty z květáku,
recepty na tarhoňu,
trhona,
recepty z tarhoní,
tarhoni,
tarhoňa dýňová,
tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony,
co je tarhoňa
Suroviny:
květák,
těstoviny tarhoňa,
žampióny,
slanina anglická,
paprika čerstvá červená,
pórek,
česnek,
olej,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
koření oregáno
Komentáře