Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grenadýrmarš podle dědečka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

12. 4. 2017 21:10

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 969 kJ / 2 622 kcal
Bílkoviny52,90 g
Tuky105,04 g
Vláknina42,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy350,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptů na tento pokrm je velmi mnoho, ale já zkrátka zůstávám u tohoto, jelikož přesně takhle ho připravoval můj dědeček, když jsem byla ještě malá. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

26. 4. 2023 22:08

satelit: Těstovinové, nikoliv bramborové: voda, mouka, případně mléko místo vody a vajíčko.

satelit

26. 4. 2023 21:58

sikulka7: Mohu se zeptat? Domácí noky - bramborové nebo jiné???Děkuji.

Eva macháčková

8. 1. 2018 16:11

AH: Dobrý den toto dělávala moje teta když jsem byla dítě recept s noky je tomu nejblíže,nemáte recept???Děkuji

AH

1. 6. 2017 01:52

Dajda: U nás to byla taky uhlířina, ale místo těstovin byly noky a většinou se ještě používal zbylý omastek z vepřového. AH<3

Karamelkaaa Karamelkaaa

14. 4. 2017 11:35

Tom Beyk: :-D Tak s tou nevýhodou souhlasím

Elina

13. 4. 2017 16:11

:-K:yes:

Tom Beyk Tom Beyk

13. 4. 2017 13:32

...taky občas dělám (protože jsem děda :-8 ). Brambory ale vařím ve slupce, mají v tom potom asi výraznější chuť a používám protlačovadlo na bramborový salát. Cibuli smažím na větším množství sádla aby se to omastilo vše. Někdy přidávám i mletou papriku. Je to dobré jednoduché bezmasé jídlo :yes::yes::yes:
Nevýhoda: když toho udělám hodně, nemůžu přestat jíst :-( :-D

Dajda Dajda

13. 4. 2017 13:00

sikulka7: Tak tohle jídlo s noky si pamatuju ze svého dětství já. Do naší rodiny ho přinesl můj tatínek z Ostravska a říkalo se mu uhlířina.

gillan63 gillan63

13. 4. 2017 11:57

Bože můj ! Když vidím tento recept ,tak si vzpomenu na vojnu v Michalovcích . Tam to vařili "kuchaři" pod názvem Gramadýnův pochod a bylo to příšerný jídlo. Tím nechci urážet tento recept ... bude to jistě jiná chuť než co nám předhazovali tenkrát ...to totiž chuť nemělo žádnou. :-):-)

sikulka7

13. 4. 2017 11:20

Jé, grenadýrmarš bylo jediné jídlo, které můj děda uměl a vařil, když babička nebyla k mání (jela k nám, nebo k doktorovi a pod.)Jenom místo těstovin dělal domácí noky. Taky ještě uměl brambory na loupačku. :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: grenadirmarš grenadýr marš grenadýr marš recept pokrm grenadýrmarš grenadýmarš grenadir marš grenadýnmarš gremadyrmars grenadimarš grenárdýrmarš grenadirmarš recept recept grenadimars grenadirmarš recepty grenadir marš recept jidlo grenadirmars grenadyrmarš pokrmy grenardymas grenadírmarš recepdy jak se dělá grenadyr marš geranadýrmarš - recept

Suroviny: brambory, těstoviny, cibule, olej, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Grenadýrmarš podle dědečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWoB