Co s připálenou cibulkou? Jen správně osmažená je výborným základem omáček a gulášů
Pod dušené pokrmy, ať už masové nebo zeleninové, často připravujeme jako základ smaženou nakrájenou cibuli. Díky tomu mají omáčky a guláše tu správnou chuť a jedinečnou vůni.
Na přípravě smažené cibule si dáme záležet. Hotová je velmi rychle, proto od ní neodcházíme a raději mícháme a hlídáme. Stačí na chvíli nedávat pozor a cibule se může začít připalovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s připálenou cibulí
Určitě nás to zamrzí, přesto bývá lepší nepovedený základ rovnou vyhodit. Pokud je cibule tmavší jen trochu a po okrajích, stačí vyhodit jen těch několik tmavých kousků, ale pokud všechna cibule ztmavne, nebo dokonce zčerná, je nejlepší se jí rovnou zbavit. Dala by pokrmu nedobrou nahořklou chuť. Proto raději vyhoďte trochu spálené cibule, než abyste měli celé jídlo s pokaženou chutí.
Na závěr pro vás máme tip na výbornou gulášovou polévku. Uvařit ji můžete podle názorného videa. Správně připravený cibulový základ v receptu nesmí chybět.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Co s vejci po Velikonocích. Jak je zpracovat a na co je využít. Oblíbené recepty na pomazánky a saláty z vajíček
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře