Mexiko

Drůbeží maso Doba přípravy: 50 minut 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 50 minut 4 názory

Suroviny 3 porce

1/2 kg kuřecí prsa
olivový olej
1 nakrájena cibule
2 nasekané stroužky česneku
1 konzerva fazole v chilli nálevu
1 plechovka krájených rajčat ( 400 gramů )
100 g tvrdého sýra nastrouhaného podle chuti ( eidam, čedar )
1 malý kelímek zakysané smetany
nasekané lístky koriandru
1 chilli papričku zbavenou semínek - kdo nesnáší, vynechá

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu zprudka rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, nakrájenou chilli papričku a smažíme asi 3 minuty.

  2. Přidáme fazole a rajčata a provaříme asi 5 minut, aby omáčka trochu zhoustla.

  3. Drůbeží maso nakrájené na kousky maskládáme do zapékací misky, zalijeme omáčkou z rajčat a fazolí a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Zapékáme zakryté v předem vyhřáté troubě 30 minut, aby sýr zezlátl a maso se propeklo.

  5. V malé misce smícháme zakysanou smetanu a koriandr.

  6. Pokrm vyjmeme z trouby, na talíři zdobíme ochucenou zakysanou smetanou.
    Příloha: kus kus, dušená hnědá rýže, přizdobit ledovým salátem.

Komentáře k receptu Mexiko

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Myslíte si že v Mexiku používají Eidam nebo Čedar.Zase ně:no:jaká špatná vychytávka.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás kombinace těchto fazolí, chilli a buď maso nebo i bez, je jednička, takže ukládám;-) :-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

Tématické fráze: recept na mexiko mexiko recept top recepty mexiko masové kousky mexiko recep po v mexiku mexiko recepty recepty mexiko krůtí po mexiko omacka po mexiku omacka mexiko recepty po v mexiku recept omacka po mexiku kuřecí kousky mexiko recept mexiko syr mexiko mexico recepty krůtí prsíčka recepty s fazolemi krůtí prsíčka recepty s fazoli recepty kus kus mexiko sýr čedar a mexiko