Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 552 kJ / 1 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,60 g |
Tuky | 143,50 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 329 mg |
Sodík | 7,58 g |
Sůl | 16,40 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V návodu, který byl přiložený u šunkovaru píší,že se musí maso hníst nejméně 30 minut a poté naplněné a uzavřené v šunkovaru nechat v lednici uležet 1-2 dny.
Vyzkoušeli jsme podle návodu a pak i podle sebe. Není to na chuti šunky poznat. Takže hněteme i z jiných druhů masa pouze 10 minut a maso necháváme v míse v lednici odpočinout 24 hodin. Teprve pak napěchujeme do šunkovaru a vaříme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2018 08:44
Krása neskutočná,obdivujem ťa, čo všetko vymyslíš.
8. 2. 2018 06:50
Ty brďo, zas parádní šunka A já nanda kdysi svůj šunkovar vyhodila, protože se mi první pokus nezdařil. Já si snad zas nějaký pořídím,protože to vypadá jednoduše a velice lákavě a pro zelený pepř mám taky slabost..mňam
7. 2. 2018 21:03
fakt krásná, jak od profesionála Nádherně růžová. Já Pragandu nedávám, jen trochu cukru, ale zato ji mám " jak mrtvého nos ". To je terminus technikus mojí matky, když je něco nevzhledně bledé.
7. 2. 2018 20:37
Aničko,tak to klobouk dolů,šunka je skvostnámám ráda zelený pepř v šunce i třeba koupený métský salám je super se zeleným pepřem.Ale šunka se ti fáákt povedla
7. 2. 2018 20:25
maris: Maruško děkujiDomácí šunka je opravdu moc fajnU výroby je výhoda,že můžeš různě experimentovat a ladit chutě podle svých představ.Jednu nevýhodu to má a to tu,že je velice brzy snězenáMě kdysi na šunkovar navedla Cathleen a jsem ráda,že jsem ji poslechla
7. 2. 2018 20:05
Krásně se Ti povedla, já už jsem ji hrozně dlouho nedělala, měla bych ji zase zopakovat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 19 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 10 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 12 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 12 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 12 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 12 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 12 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Granulovaný cukr slouží k dekorování sladkého pečiva. Jeho výroba je opravdu snadná, stačí nám pouze tři suroviny
Zkuste s námi vyrobit z dýně jednoduchý domácí džus. Pochutnají si na něm děti i dospělí. Je osvěžující a má krásnou barvu
Další recepty
Tématické fráze: drůbeží šunka recept drůbeží šunka domácí šunka drubezi sunka ze sunkovaru recept domácí šunka drubezisunka domácí drůbež drůbeži šunka z šunkovaru drůbeži šunka šunkovar recept drůbeží šunka v šunkovaru kuřeci sunka recept šunka s pepřem recept kuřečí šunka s pepřem teta praganda recept na šunku drůbeží šunka s pepřem recept na domaci kureci sunku recept drubezi sunka recept na drůbeží šunku
Suroviny: stehno kuřecí, voda, sůl, rychlosůl, cukr moučkový, pepř zelený, kapie,
Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDn6
21 názorů