

Přírodní drůbeží
Suroviny 4-5 porcí
- 1/2 kg drůbežího masa (bez kostí)
- cibule
- 1-2 rajčata
- hrst sušených, 1-2 hodiny namočených hřibů (můžou být i čerstvé žampiony)
- drůbeží vývar
- 1 polévková lžíce hladké mouky na zahuštění
- troška libečku nebo něčeho zeleného pro chuť a potěšení oka
- sůl
- tuk
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme do sklovata cibulku, přidáme naklepané maso (není-li drůbeží, může být i vepřové), osmahnene z obou stran, přidáme nakrájené hříbky a rajčata sloupnuté ze slupky (rajče nažíznout do kříže, spařit horkou vodou a sloupnout), podlijeme trochou vývaru (v papiňáku 3 deci) a dusíme do změknutí.
Pak přidáme ještě vývar, ve 2 deci vody rozmícháme 1 pl mouky, vlijeme k masu a ještě chvilku provaříme. Přidáme zelené, stáhneme z ohně a podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Hodí se rajčatový, okurkový nebo jiný zeleninový salát. V zimě různé kompoty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Přírodní drůbeží
-
Lemarti,tak to mě opravdu moc těší
-
Ani tak jsem dnes opět vařila a dokonce i s libečkem
bylo to výborné
-
Jani my máme černého
ale za bodíky diky všem
-
Aničko, se tady směju, jak blázen!!
Recept byl v náhodných receptech a v prvním okamžiku jsem myslela, že u talíře sedí živý koucour!
Vypadá to báječně, super šťáva
-
Tak tohle mi uniklo, ale šťávičky jakékoliv chutě připravené z jakéhokoliv masa jsou u nás velmi vítané a žádané, tím spíš, když jsou připraven z kuřecího, Aničko alespoň za bodík ode mě
-
Aničko včera jsem ukuchtila tatkovi a mlaskal jak malé dítě
Jen nemám libeček tak jsme tam dala provensálské koření.Já nemůžu jinak bych si dala taky a s velkou chutí.
-
jt vypadá moc dobře, takové omáčky mám ráda, musím si to připravit
-
Anička,ja pridávam ďalší bodík
Recept ako stvorený na leto,rýchle,ľahké a určite chutné
A tá ryža...mne sa málokedy takto podarí
-
Jahůdko
to je v pohodě
Já kolikrát nevidím větším napsáno
-
Správně, četla jsem jen suroviny a úplně přehlédla tu cibuli
Omlouvám se autorce receptu
-
Netušila jsem,že budu mít tolik bodíků-děkuji,mám velkou radost
Jahůdko,příště budu psát suroviny pod sebouvím,že takto napsané je celkem nepřehledné
ale aspoň mě to ťuklo
-
Já ji tedy vidím v surovinách i v postupu...
-
Tak me se prave libi, ze tam cibule neni-nejak nam nedela dobre..Ukladam Anicko slunicko
-
Tyto recepty mám moc ráda, ale přidala bych cibuli a vynechala bujon a nahradila čerstvým zeleným ze zahrádky
-