Domácí steakové hranolky
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 846 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,08 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 17,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 143,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme větší hranolky, asi 2 cm. Namočíme je do studené vody na přibližně 2 hodiny. Poté je scedíme a vhodíme do vařící vody s octem na 5-6 minut.
Krok 2: Po uvaření opět scedíme a dobře osušíme. Necháme je volně vychladnout. Před smažením je posypeme škrobem a promícháme, aby se všechny obalily.
Krok 3: Smažit můžeme dvojím způsobem, ve fritovacím hrnci s olejem, nebo v horkovzdušné fritéze. Obojí se smaží dozlatova. Z oleje je po vytáhnutí dáme na papírový ubrousek a osolíme.
Zveřejněno 3. 9. 2024 11:47
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Moje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 3 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 15 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
RabaRoman před 4 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 4 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 2 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 2 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 3 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 16 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Danka.K před 19 hodinami
Suroviny:
brambory,
ocet,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej
Komentáře (2)