

Jemná domácí paštika z drůbežích jater (hydinovej pečene)
Suroviny 1 dávka
- 50o g drubežích jater
- 4 středně velké cibule pokrájané na jemno
- 300 g husího sádla
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 2 špetky rozemnuté majoránky
- sůl
- mletý pepř černý
Postup přípravy receptu
Na časti tuku orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme hydinovú pečeň a udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
Ochutíme soľou, cesnakom, mletým čiernym korením a majoránkou.
Rozmixujeme na hladkú hmotu.
Za stáleho miešania znovu zohrejeme.
Plníme do malých sklenených alebo porcelánových nádobiek.
Po vychladnutí paštiku zalejeme asi 0,5 cm vrstvou rozpustenej husacej masti a nádobky vzduchotesne uzavrieme.
Vložíme do chladničky. Kto chce, môže ešte krátko sterilizovať, 10 minút od bodu varu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: našla som na madarskom webe.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemná domácí paštika z drůbežích jater (hydinovej pečene)
-
www.erika.sovadinova@seznam.cz 5Paštika je výborná,dělala jsem z krůtích jater.Pouze jsem přidala česneku a zelené bylinky ze zahrádky-tymián a oregáno.Oregáno pouze zelené-má jinou chuť jak sušené.Doporučuji,je rychlá a moc dobrá.Jen se musí pořádně dochutit.Díky za nenáročný a výborný recept.
-
Ibi, kde?
Opravila jsem to
-
Amira, dakujem,už som to v recepte doplnila
-
Iby, pro neznalé slovenštiny - hydinová pečeně jsou drůbeží játra, že? Možná zrovna toto - pečeně - by chtělo psát pro česky mluvící v receptech do závorky, aby to někoho nezmátlo, že je to pečené maso.