Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 989 kJ / 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 21,55 g |
Vláknina | 8,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 59,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc.
Krok 2: Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme.
Krok 3: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme dozlatova.
Krok 4: Potom ji zředíme vodou, dobře rozmícháme, předáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, trochu majoránky, osolíme, opepříme a povaříme.
Krok 5: Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy nebo krupky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelítková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR5
Moje poznámka
Jelítková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR5
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 55 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
polévka z jelítek,
pečené jelito,
polévka z jitrnice,
polévka prdelačka,
pečené jelito recept,
pečení jelit,
pečená jelita,
domácí jelita,
domaci jelita recept,
jelita pečení,
prdelačka z jelítek,
polivka z jelita,
pečené kroupy,
pečene jelita,
jak se peče jelito,
jelito pečené,
prdelačka,
ovarová kroupová polévka,
pečení jelita,
polévka z jitrnic
Suroviny:
jelito,
cibule,
mouka hladká,
olej,
krupky,
česnek,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0