

Polévka s jitrnicí dle samotáře Rermora
Suroviny 4 (velké)
- 1 jitrnice
- 4 brambory
- cibule
- petržel
- celer
- mrkev
- pórek
- 5 stroužků česneku
- sůl
- Podravka
- 1 hrnek krup
Postup přípravy receptu
Kroupy trošku propláchneme a dáme vařit zvlášť (pozor, rády se přichytávají ke spodku hrnce).
Polévkovou zeleninu vybalíme z balení, očistíme,pokrájíme na kousky a dáme vše vařit. Přisypeme trošku Podravky a osolíme. Necháme vařit. Mezitím si očistíme a nakrájíme asi 4 brambory.
Po cca 30 minutách je přidáme do polévky.
Po dalších cca 20 minutách přidáme propláchnuté uvařené kroupy a na kousíčky naporcovanou jitrnici. Necháme dál mírně vařit. Asi za 10 minut přidáme prolisovaný česnek a vaříme ještě cca 8 minut.
Můžeme ještě přisolit či jinak dochutit.
Poznámka od kuchařky
Doba vaření krup a brambor záleží samozřejmě na druhu. Jo, a nať z petrželky samozřejmě před podáváním vyjmeme z hrnce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka s jitrnicí dle samotáře Rermora
-
Tak dobrou chuť přeji !
-
vypadá to dobře
...a protože jsem se při nákupu spletla a místo jelítka na prdelačku jsem koupila jitrnicový prejt
,tak se mi tahle polévéčka zamlouvá nej
-
-
Né,,,je to klasickej zabalenej balíček ve folii. Obsahuje kousky mrkve,celeru,petrželky,jednu cibuli,kousek pórku,nať petrželky.... Cena cca 20Kč.
-
zajímavá polévečka
ta polévková směs je nějaké koření nebo je to zmražená směs -
Aspoň je dotatečně měkká . Ale čas je jen orientační. Záleží na jak drobno to vše nakrájíš...
-
Nie je 68 minút na varenie zeleniny priveľa ?