

Žampiony z trouby
Suroviny
- velké žampiony
- olej
- česnek
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- citron
Postup přípravy receptu
Šampiňóny umyjeme, nožičky vylomíme, necháme oschnúť.
Do oleja pretlačíme cesnak, štetcom natrieme zvonka i znútra hlavičky týmto cesnakovým olejom. Osolíme, okoreníme.
Dáme piecť do rozohriatej rúry otvoreným klobúčikom hore - zachytíme šťavu, pečieme cca 20 minut, 180 - 200°C. (Použijeme papier na pečenie.)
Pokvapkáme citrónom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame napr. s bagetou.
Poznámka od kuchařky
Takto upravené šampiňóny nie sú fotogenické, ale chutia skvele - teplé, vlažné i studené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony z trouby
-
Dík za reakcie i body.
My takto zvykneme šampiňóny grilovať. Tak ma napadlo ich strčiť do rúry, vonku akosi nie je príjemne a nachystanie grilu predsa len chvíľu trvá... -
magdalenka: určitě jste si pochutnali a fotogenické jsou taky
-
Koukám, že už jsou v Podobných i moje žampiony. Byly skvělé a tyhle tvoje budou určitě též
-
Magduško,tak takto jsem ještě námi oblíbené žampiony nezkoušela
Moc se mi líbí ten olej s česnekem
Díky za receptík
-
a mně se zrovna líbí.. recept i foto
-
spagetka:Nemusíme vědět a vidět všechno ne? Nikdo není dokonalý
.
-
jde to i s mensimi :) nekdy davam i tymian
-
chocolate: Z toho si děvčata nic nedělejte, já pravila, no jo a ty žampiony na grilování neznám, načež muž otevřel lednici... zbytek si umíte představit
, vím já že mám doma portobello
-
Magdalenka: delam skoro totozne. Cesnek s petrzelkou dam dovnitr a pote navrch pridam trochu strouhanky(vyrobene z toustoveho chleba-jsou to takove nevzledne cucky), ale po upeceni jsou pekne "chrumkave".
-
magdalenka:Vidíš, dnes je tu nějaká mlha, já přehlédla citron, Inesska maso
.
-
chocolate: v recepte píšem o citróne...
A tiež si myslím, že táto jednoduchá kombinácia surovín - je dobrá...
grilovacie šampiňóny=portobello=Pečiarka obrovská=Agaricus augustus -
Žampiony vypadají skvěle, přidávám i pár kapek citronu před podáváním, zvýrazní chuť hub.
Magdi, těmi grilovacími žampiony myslíš portobello? -
spagetka:Špagi, ale mnozí tady hodnotí fotky místo receptu samotného
.
Magdi, žampionky mám ráda a tento recept vypadá chutně+2
-
Fotogenické možná ne, ale tu nejsme na fotografické soutěži. S těmi ingrediencemi
líííbíí, ukládám