Jelítková polévka II.

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Polévky 11 názorů

Suroviny

Sádlo (olej)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 větší jelítko (2 menší)
1 mrkev
pepř
1 lžíce majoránky
1 lžička vegety
1/2 kostky masoxu (kdo nerad, nedává)
trošku šunky ( nemusí být)
sůl
2-3 hrstě vařených krup
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a necháme osmažit. K cibulce přidáme jelito nakrájené na kousky, zalijeme vývarem (vodou s masoxem), dáme pepř, majoránku, Vegetu, na kolečka mrkev, osolíme dle potřeby a vaříme. Ke konci přidáme kroupy, šunku nakrájenou na proužky a nasekanou petrželku.

Poznámka

Moc jsem se podivila, že tahle vynikající polévka tady není, tak jsem to napravila a tak jí dělám já. Může se také přidat kmín a česneku víc!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jelítková polévka II.

  • spagetka spagetka

    Bibi, určitě je tvoje varianta se šunkou a mrkví výborná, já bych ji ochutnala, jenže .... u nás by to neprošlo ... i když, dyk to můžu udělat pro sebe do jedné porce, - teď mě to napadlo, neboj, vyzkouším a rodina ať si trhne ...;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)Bibi, divila ses, že tu polévečka není...ale ona tu je a dokonce ve dvojím provedení;-)
    Dělávám ji taky, ale bez šunky a mrkve. Chutná téměř jako ta ze zabíjačky.:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jani děláme jako Jenda taky asi 1x za měsíc a ještě trošku jinak. Až budem dělat přidám se k vám co ji vaříte. HI HI. Václav

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, udělalas mi radost, žes tak promptně zareagovala;-).:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jendo, ráda dělám někomu radost, tak jsem ti názvem vyhověla. Máš radost:-?;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Tak to už byl čtvrtý bodík;-). Jana R. mě jako vždy předběhla:-).

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, já bych tuto polévku nazval Jelítková s mrkví a šunkou. Ta prdelačka v názvu mi tam nesedí, ta je o něčem jiném. Líbí se mi prdelanka od Jany Remkové http://www.toprecepty.cz/recept/4334-prdelanka-z-n.... Prdelanku zbožňuji a určitě jednou do měsíce si ji uvařím.
    Za inovovanou prdelačku posílám třetí bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojo, Bibi, mňam!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Maris, jihočeská specialitka to tentokrát není, je moje:-Da polévku to ještě vylepší a je hustší.;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Prdelačku mám moc ráda / jediná z rodiny :-( /, ale s mrkví a šunkou jsem ji nikdy neviděla, ani nejedla. Asi krajová - jihočeská specialita, ne ?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Prdelačku miluji a ta tvoje je opravdu výborná. Že mne nenapadlo ji z jelítek udělat:-O Kroupy mám přitom doma pořád. Vždycky jelitka jen peču, protože tak to má rodinka ráda.:yes:+1.

    Odpovědět

Tématické fráze: jelitkova polevka prdelanka polévka z jelita krvava polevka prdelačka krajové polévky prdelačka polívka polévka z jelítka jelítková polévka recept prdelačka z jelítek polévka z jelit polevka jelítková prdelanka recept polevka prdelacka polévka z jelítek polevka prdelanka prdelanka polévka prdelačka z jelita prdelačka recept hruška jelítková polévka

Zapomněl/a jsem heslo