Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelito - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 188 kJ /
284 kcal
Bílkoviny8,00 g
– z toho živočišné bílkoviny7,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky22,00 g
– nasycené10,00 g
– nenasycené12,00 g
–– mononenasycené8,00 g
–– polynenasycené4,00 g
––– omega 30,01 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 820 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy12,00 g
– cukry3,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Prdelačka

Prdelačka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…

Vaclav Fronek

40 min

Jelítko zapečené v lepenici

Jelítko zapečené v lepenici

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy…

mika59

50 min

Jelítková polévka

Jelítková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc. Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a…

Jelítková polévka II.

Jelítková polévka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a necháme osmažit. K cibulce přidáme jelito nakrájené na kousky, zalijeme vývarem (vodou s…

Bibinka

40 min

Zabíjačkové topinky

Zabíjačkové topinky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle orestujeme dozlatova. Přidáme lehce vymačkané a překrájené zelí.Malinko podlijeme šťávou ze zelí a dusíme do měkka a vydušení…

Chuťovky k pivečku

Chuťovky k pivečku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

K dobře vychlazenému pivu můžete zkusit chuťovky s tradičními produkty české zabíjačky. Natenko nakrájené jelito a jitrnici na osmahlém chlebu dozdobte konzervovanými…

Handour

30 min

Mramorovaná pánská "buchta"

Mramorovaná pánská "buchta"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou.Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a…

Zabíjačkový závin

Zabíjačkový závin

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Náplň z jelítka, pomačkané brambory a vymačkané překrájené kysané zelí smícháme dohromady. Listové těsto potřeme slabě měkkým sádlem, naplníme a zavineme. Připravený…

Čočková polévka s jelitem

Čočková polévka s jelitem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zbytek vařené čočky z předešlého dne jsem rozředila vývarem, přidala jsem jelito a nechala provařit. Trochu jsem polévku přisolila a bylo hotovo.

eeevice

30 min

Normandská jelítka

Normandská jelítka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jelítka nakrájíme na silnější kolečka, jablko na kostičky.V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jelítek na něm zprudka opečeme. Krátce před koncem přidáme nakrájené jablko…

Sedlácká bašta

Sedlácká bašta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bramborové těsto připravíme dle návodu a zamícháme do něj posekanou petrželku. Lžičkou ukrajujeme noky a vaříme v osolené vodě.Na pánvi osmahneme jitrnice a jelítka a na…

k.radulka

60 min

Jelítková polívka

Jelítková polívka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Krupky uvaříme v osolené vodě do změknutí. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, vložíme do hrnce se zahřárým olejem a zpěníme. Potom zasypeme moukou a za stálého…

Placky se zelím, prejtem a jelítkem

Placky se zelím, prejtem a jelítkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Všechny uvedené suroviny (kromě oleje) smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uděláme si váleček těsta. Z těsta vyválíme velkou placku.Skleničkou …