Rychlé lívance ze Samoty u lesa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 655 kJ / 2 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,68 g |
Tuky | 27,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 414,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na hotové lívance jsem přidala čerstvé lístky měsíčku lékařského, sedmikrásky, doladila čerstvými třešněmi a maličko osladila smrkovým sirupem. :)
Na fotce jsou foceny lívance bezlepkové a na jejich přípravu jsem použila mouku Jizerku.
Dobrou chuť a mějte krásný den.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2018 14:33
hosta: Možná že dělám liťáky a říkám tomu Lívance Také možnost. Děkuji za komentář a "Liťáky" to se mi líbí.
13. 6. 2018 12:45
Moje teta tomuhle říkala liťáky, něco mezi palačinkami a lívanci, pokud byly řidší, víc se rozlily a byly podobnější palačinkám, z hustějšího těsta víc lívancům
13. 6. 2018 11:57
maris: Nemáte za co. Dělám to takhle už pět let.
13. 6. 2018 11:31
Terez002: takže je děláš - velké lívance - řídké těsto, malé lívance - hutné těsto ? tak s tím jsem se ještě nesetkala. Přece záleží na tom, kolik těsta to pánve / lívanečníku / dáš, ne ? No jak myslíš V každém případě děkuju za odpověď
13. 6. 2018 10:57
maris: Jde o velikost lívance třeba můj děda má rád slabé a větší, za to babička silné a malé. :) Každopádně nikdy je nemám stejné. :)
13. 6. 2018 09:15
maris: tak asi podle toho, jak moc se chce člověku drbat pánev, řídké těsto má tendence se připalovat, kdo koukal včera na Prostřeno, tak tam to bylo krásně vidět
13. 6. 2018 06:53
Terez002: Terezko, když už o tom mluvíš, můžeš mi, prosím, vysvětlit, proč někdy děláš těsto tuhé a někdy řídké ? Marně jsem o tom přemýšlela, ale nic mě nenapadá. Já když dělám lívance, tak se snažím, aby těsto mělo v podstatě vždycky stejnou konzistenci, o které vím, že výsledek bude nejlepší. Ale proč ho dělat někdy tuhé, někdy řídké, to opravdu netuším.....
12. 6. 2018 21:39
magdalenka: Dobrý den, chápu, že někdo takhle vařit neumí, ale jak jsem zmiňovala.... Jde o chuť a o to, jaké potřebuji těsto. Někdy ho dělám tuhé někdy řídké. Vejce přidávám podle oka. Ale děkuji za info, cením si ohlasu. Ani já jsem ale nedostala od maminky recept, kde byla hmotnost a počet surovin. Prostě mi jen řekla, že tam mám dát tohle a vše podle oka. Přeji hezký zbytek dne.
Ale pro začátečníky jsem doplnila gramáž jednotlivých surovin. :)
Ale pro začátečníky jsem doplnila gramáž jednotlivých surovin. :)
12. 6. 2018 17:03
Ja by som sa prihovárala za úpravu receptu. Začiatočník naozaj netuší ani zhruba, koľko vajec, mlieka, múky... napr. by pomohlo na pol litra mlieka dávam toľko vajec, zhruba toľko múky.
(Ani týmto štýlom pridaný recept na piškotové cesto - múka, vajce, cukor by veľmi nepomohol - kto by si trúfol podľa toho niečo piecť?)
(Ani týmto štýlom pridaný recept na piškotové cesto - múka, vajce, cukor by veľmi nepomohol - kto by si trúfol podľa toho niečo piecť?)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 18 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 22 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 7 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 8 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 8 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 8 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 8 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 9 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá lívance jak se dělá lívanec jak se dělá těsto na lívance lívance těsto řidší nebo tužší livance ridke těsto velký lívanec rychly livanec livance 1l mleka rychle lívance rychle bezlepkove lívance rychlé lívance s jahodami recept na livance z kypriciho prasku z 1l mléka lívance recept proč je těsto tuhé lívance gramáž litak z jahod
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, kypřící prášek, vejce, jahody, smetana zakysaná
Rychlé lívance ze Samoty u lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0kQ5
9 názorů