Můj medový vánoční punč
Naladit vánoční atmosféru můžeme snadno i s tímto horkým nápojem. Vůně hřebíčku, badyánu a skořice ve spojení s medem, rumem a vínem provoní celý domov. Nápoj si však můžete připrav i s sebou do termosky, třeba na bruslení nebo procházku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 373 kJ / 1 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 104,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme, dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí.
Krok 2: Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu, vhodíme plátky citronu, hřebíček, badyán a skořici.
Krok 3: Přivedeme k varu a ihned odstavíme - nesmí se vařit. Sklenku ozdobíme cukrem a pomerančem, nalejeme horký punč a ihned podáváme. Punč je velmi chutný a krásně vás zahřeje.
Zveřejněno 10. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj medový vánoční punč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYYB
Moje poznámka
Můj medový vánoční punč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYYB
Nejnovější recepty
Salát z černé čočky
Přidáno před 3 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno 21. 1. 2025 07:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
miroslavpokorny před 7 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
MamkaTerka před 29 minutami
Kávové muffinky
Ivca14 před 2 hodinami
Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí
Ivca14 před 4 hodinami
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 13 hodinami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 13 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 17 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 18 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Verounek před 23 hodinami
Tématické fráze:
vánoční punč,
vánoční punč z červeného vína,
domácí vánoční punč,
vánoční punč recept,
vánoční punč- recept,
punč,
punč recept,
vánoční nápoje,
punč z červeného vína,
domácí punc červený,
recept vánoční punč,
punč vánoční,
recept na punc,
recept na vánoční punč,
vánoční nápoj,
červený punč,
vaříme punč,
domácí vánoční punč recept,
vanocni punc recepty,
punč recept červené víno
Suroviny:
cukr krupice,
koření hřebíček,
skořice celá,
badyán,
pomeranče,
citron,
med,
víno červené,
rum,
cukr krystal,
pomeranče
Komentáře (9)