Marinované houby

cernajaknoc Kuchařka: cernajaknoc

Houby 1 názor

Suroviny

shiitake
portobello žampiony
Marináda:
3 stroužky česneku (prolisovaného)
2 lžíce balsamico octa
1 lžička olivového oleje
¾ lžičky mleté uzené papriky
2 lžičky sójové omáčky (nebo tamari)
2 lžičky šťávy z citrónu
1 lžíce bílého vína, nebo vinného octa
špetku soli a mletého pepře
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší míse smíchejte veškeré ingredience na marinádu a naložte v ní houby shiitake a portobello na 15 minut.

  2. Poté rozehřejte troubu na 205 ° a nachystejte si hlubší menší pekáč nebo plech.

  3. Houby pečte asi 20 minut. Po upečení by měli jít snadno nožem nakrájet.

  4. Servírovat je můžete s krémovou omáčkou z kešu, vody a lahůdkového droždí nebo jako já se salátem.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované houby

Zapomněl/a jsem heslo