Suroviny
Porce: cca 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,54 g |
Tuky | 58,45 g |
Vláknina | 3,68 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 28,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.
Krok 2: Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik cca 2-3 mm hrubý.
Krok 4: Lyžičkou ukladáme na polovicu cesta kôpky bryndzovej náplne.
Krok 5: Potom prehneme druhú polovicu cesta cez kôpky a pohárom vykrajujeme kolieska. Pomúčenou vidličkou okraje koliesok postláčame.
Krok 6: Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 min teplotu znížime na 180°C a pečieme dozlata.
Zveřejněno 4. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Moje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 2 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 2 hodinami
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 17 minutami
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 2 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 2 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 2 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 2 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
brynzovníky
Suroviny:
těsto listové,
brambory,
brynza,
pažitka,
vejce
Komentáře (1)