Tvarohovo-malinový koláč s bílou čokoládou

Zuzinaad Kuchařka: Zuzinaad

Doba přípravy: cca 1,5 hod. 8-9 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Krémy, polevy, náplně 9 názorů

Suroviny

Sušenkový základ:
18-20 vanilkových oplatek, sušenek (použila jsem máslové)
1 hrnek opečených mandlí (1 šálek) (já nedala mandle)
4 lžíce rozpuštěného másla
Náplň:
2 velká vejce
120 g bílé čokolády, nadrobno nakrájené
2/3 hrnku cukru
800 g tvarohu
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
2 lžičky vanilkového extraktu
1 hrnek malin (čerstvých či mražených)
Poleva:
1 hrnek malinové marmelády (může být jakákoliv)
500 g zakysané smetany
3 lžíce cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
maliny podle potřeby (2 půllitrové košíky)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vydatný a krémový tvarohový koláč, pečený dohromady s malinami .

  2. Troubu předehřeji na 180°C. Vezmu plech, na který položím větší plát alobalu. Na něj pak položím dortovou formu, kterou jsem vymazala máslem, stejně jako alobal. Strany alobalu jsem ohnula přes okraj dortové formy. Nastrouhala jsem sušenky a (nemusí být) mandle a smíchala s máslem. Míchejte tak dlouho, dokud to není celé bez suchých částí. Vyplňte s tím spodek formy, asi tak do 5 cm výšky. Pokud chcete spodní vrstvu větší, musí být více sušenek. Dám do trouby péct dozlatova, asi tak na 10 minut. Poté nechám vychladnout.

  3. Ve vodní lázni rozehřeji čokoládu tak, aby byla krémovitá. Teď rozšlehám tvaroh s vanilkou (nebo vanil.cukrem jako já), cukrem a citrónovou kůrou a to v mixéru. Následně naliji do velké mísy. Přidám vejce, čokoládu a vše promíchám. Polovinu z toho naliji na upečený dortový základ a to pokryji malinami. Na to dám krému z zakysané smetany (rozmixovaný s vanilkou nebo vanil cukrem) a dávám upéct přesně na 45 minut. Poté, co vyndám, tak nechám 20 minut chladnout. Pak jsem ve vodní lázni rozehřála marmeládu rybízovou s malinami. A polila. Následně nechám v lednici.

  4. Hotovo;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohovo-malinový koláč s bílou čokoládou

  • casino casino

    No, ještě někam zdrhlo, v surovinách uvedených, 1/2 kila zakysanky, že;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Zuzinaad: určitě bude:-): - je zbytečné kopírovat nesmyslná povídání, jednoduchý popis vlastními slovy pomůže všem víc. Trošku jsem ještě "učesala" a je to super recept. Díky za sebereflexi:yes:

    Odpovědět

  • Zuzinaad Zuzinaad(autorka receptu)

    hosta: Tak se omlouvám ale něco takového jsem vložila někde poprvé. A měla jsem s tím spousty práce než jsem přišla na to co kde a jak. ;-) Příště to bude určitě lepší. Ale taky to šlo napsat líp že .

    Odpovědět

  • Zuzinaad Zuzinaad(autorka receptu)

    casino: člověk aby to řekl stokrát. Ne nebyl to překladač.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    yanull: Původní vložený zkopírovaný celý text, špatně přeložený už u uvedeného zdroje, byl upraven, pravda, nějaké nesrozumitelnosti zůstaly - ale už je to lepší;-).
    Zuzinaad: autorství fotek vám nikdo neupírá, řeč byla o textu. Nešlo o rýpání, patří to k mým povinnostem, takže jinam jít nemohu ;-):-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Souhlasím, že v textu máte zmatky. Proč necháváme zapnutou troubu a po polití necháváme v lednici? Napište recept tak, aby byl srozumitelný pro všechny. Děkuji.

    Odpovědět

  • casino casino

    Zuzinaad:
    No zdá se, že jste ráčila nevyužít vzácné příležitosti vymluvit se na překladač, že :-(

    Odpovědět

  • Zuzinaad Zuzinaad(autorka receptu)

    Ne;-) Fotky jsou moje. ;-) a překladač to rozhodně nebyl ;-) A jestli máte potřebu rýpat běžte jinam . A mám ho upravený po svém ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    https://www.receptnajidlo.cz/recepty/tvarohov%C3%B...
    zkopírovaný text z jiných stránek? vč. nesmyslů z překladu (co to je zbytek másla?)
    To opravdu, když už jste nějaký takový koláč pekla, je tak složité popsat postup svými slovy?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít