Malinový koláč s bílou čokoládou

Miquel Kuchař: Miquel

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 30 názorů

Suroviny

Těsto:
105 g másla
100 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
4 žloutky
kůra z 1 citronu
Malinové želé:
320 g malin (mohou být i mražené)
70 g cukru
10 g plátkové želatiny (asi 5 plátků)
Krém z bílé čokolády:
125 g mléka
1/2 vanilkového lusku
2 žloutky
40 g cukru
5 g plátkové želatiny (asi 2 a ½ plátku)
125 g smetany na šlehání
100 g bílé čokolády
Na dokončení:
čerstvé maliny (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Do prosáté mouky přidáme máslo nakrájené na kousky, cukr, žloutky, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut do lednice.
    Z těsta vyválíme plát a vyložíme s ním formu o průměru 20 cm, tak aby nám přesahovalo přibližně 4 cm i na boky formy.
    Na těsto do formy dáme pečící papír a ten zatížíme luštěninami, aby těsto při pečení nesjelo z boků formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15 minut. Poté papír s luštěninami odstraníme a pečeme dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Malinové želé:
    Plátky želatiny dáme nabobtnat do studené vody.
    Maliny rozmixujeme tyčovým mixerem. Používáme-li mražené, necháme je předem rozmrazit.
    Malinové pyré propasírujeme přes síto, kvůli odstranění semínek.
    Část malinového pyré dáme společně s cukrem zahřát, dokud se cukr nerozpustí.
    Do horkého malinového pyré dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného rozpuštění želatiny.
    Do malinového pyré se želatinou přidáme dvě lžíce studeného malinového pyré, promícháme a za stálého míchání nalijeme pyré se želatinou do studeného malinového pyré.
    Malinovou směs nalijeme do formy o průměru 18 cm, necháme ztuhnout v lednici a poté dáme zamrazit do mrazáku.

  3. Krém z bílé čokolády:
    Želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
    Čokoládu nakrájíme na malé kousky.
    Z poloviny vanilkového lusku seškrábneme semínka.
    Mléko, vanilkový lusk se semínky a polovinu cukru společně zahřejeme.
    Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme.
    Za stálého šlehání postupně přiléváme horké mléko do žloutků.
    Za stálého míchání dáme zahřát směs mléka a žloutků, teplota by neměla přesáhnout 83°C, aby se žloutky nesrazily.
    Odstraníme vanilkový lusk.
    Horkou směs nalijeme na pokrájenou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí a vše se spojí.
    Nakonec přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, dobře promícháme, dokud se želatina nerozpustí. V případě že se čokoláda nebo želatina zcela nerozpustily zahřejeme směs nad párou. Necháme zchladnout.
    Smetanu vyšleháme do tuha a zlehka ji vmícháme do předešlé zchladlé směsi.

  4. Do vychladlého “korpusu” dáme zmrzlé malinové želé a na želé nalijeme čokoládový krém. Hotový koláč dáme ztuhnout do lednice.
    Po ztuhnutí krému ozdobíme vršek koláče čerstvými malinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 831 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Malinový koláč s bílou čokoládou

  • hladovahana hladovahana

    Vyzkousela jsem jenom ten krem z bile cokolady a je vyborny, dekuji za recept. Pridala jsem trochu brandy a nalila krem do silikonove formy, dala zmrazit a polila zelatinovou polevou. Vyborna chut a dobra struktura kremu!

    Odpovědět

  • chiara chiara

    Koláč vypadá luxusně a to naaranžování je prostě nádhera :yes:

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp

    Krásný servis, <3
    Musim vyzkouset vas recept<3

    Odpovědět

  • lenka.ov lenka.ov

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Anna Kocikova: :-D Děkuji :-K Což poštovné, ale když vidím jak zacházejí s balíky, tak nechci domyslet v jakém stavu by asi došel :-S

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jiříku opět jsi nezklamal:-*To je nádhera:-p:-K:yes:
    Uděláš mi ho,prosím,k narozeninám:-*(Jen nevím,kolik by stálo poštovné z té dálky:-D)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    jarkave, maiva: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Nádherné:-O:-p+:yes:

    Odpovědět

  • jarkave jarkave

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    pipre: :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Přidala jsem jen další foto mého způsobu, jak to udělat, aby se nezbortily boční strany při pečení, protože jsem neměla tolik fazolí :-) Použila jsem k tomu pečící papír několikrát složený, aby to bylo dostatečně pevné. Poté jsem kraje zasunula do sebe a průměr přizpůsobila formě. Ten papírový lem jsem pak vložila do formy před těsto, aby nespadlo. Dovnitř na těsto na dně jsem dala také papír, ať se to peče rovnoměrně. Po zapečení jsem jen papíry odstranila.

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    zizala: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása včetně aranžmá, jako ostatně vždy :yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    mata3636, hosta, Betyna, tejaja: :-K Díky moc za komentáře :yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    pipre: :yes: To si zaslouží potlesk. Koláč se ti povedl na 1 ;-) Jsem rád že jsi našla odvahu a pustila jsi se do toho a že chutnal :-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: malinový koláč krém s bílou čokoládou čokoládový koláč s malinami malinový koláč s bílou čokoládou kolac s malinami malinový koláč s želatinou malinove pyre kolac s bilou cokoladou vanilkový krém s bílou čokoládou malinový želé dort tvarohový koláč brusinkami a bílou čokoládou malinový koláč s zele malinový koláč se želatinou krém do dortu s bilou čokoládou tncz nova recept na malinový tart s čokoládou malinovy s bielou cokoladou peení bez mouky maliny želatina koláč bílý čokoládový dort s malinami

Zapomněl/a jsem heslo