Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 558 kJ / 1 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,78 g |
Tuky | 43,73 g |
Vláknina | 21,61 g |
Cholesterol | 315 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 37,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.
Krok 2: Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 3: V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Krok 4: Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř. Krok 5: Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde dát i do trouby, nemusíme přendávat). Krok 6: Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné. Krok 7: Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Krok 8: Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.
Zveřejněno 1. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Moje poznámka
Hovězí uherský guláš z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P3Q
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno před 5 hodinami
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 22 hodinami
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno 3. 6. 2025 13:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát
Sahula před 9 minutami
Těstovinový salát s tuňákem
Sahula před 11 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Sahula před 12 minutami
Těstovinový salát s tuňákem I
Sahula před 12 minutami
Těstovinový salát s kuřecím masem
Sahula před 15 minutami
Špekové rohlíkové knedlíky
kunananuk před 19 minutami
Cikánský řízek
ladida před 46 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
DavidVolvo před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
PatrikRokl před 1 hodinou
Orgasmus na plechu
Evculina84 před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovězí guláš duseny v v troube,
hovězí guláš se zeleninou a klobásou v trobě
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
klobása,
sádlo,
koření paprika maďarská,
paprika,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
sůl,
vývar hovězí,
cibule
Komentáře (1)